Hoeveel kost een veranda?

Prijs veranda
De prijs voor een veranda is erg variabel en hangt vooral af van de keuzes die u maakt zoals de locatie, de grootte en het materiaal. Algemeen zou men kunnen stellen dat u vanaf 7.500 euro een standaardveranda van 12m² kunt kopen.

Kostprijs veranda ontleed

  • Ligging: de kost voor een veranda hangt af van de ligging, want die bepaalt welke soort verwarming u zult nodig hebben. Een veranda aan de zuidkant zal veel minder verwarmd moeten worden dan een veranda die naar het noorden gericht staat.
  • Materiaal: PVC is een erg populair materiaal. Het gaat lang mee en is veruit het goedkoopste. De prijs voor hout gaat al enkele jaren in stijgende lijn. Aluminium is relatief duur materiaal, maar het is wel erg duurzaam.
  • Hoogrendementsglas: De keuze voor hoogrendementsglas zal de totale prijs voor uw veranda doen stijgen, maar op termijn is dit wel de verstandigste keuze. Met hoogrendementsglas verliest u namelijk veel minder warmte in de winter en blijft uw veranda ook op temperatuur in de zomer. Op die manier zal u minder moeten investeren in verwarming of in ventilatie.
  • Ook de grootte en de stijl die u wenst, zullen de prijs uiteraard beïnvloeden.
  • Houd verder ook rekening met de installatiekosten voor water, elektriciteit en gas en met verwarmings- en ventilatiekosten.

prijs veranda

Veranda als verwarming

Wanneer de zon in de winter op uw veranda schijnt, gaat de temperatuur stijgen en kunt u deze warmte in uw huis laten binnenstromen. Dit bespaart u energie. Bovendien zorgt een veranda ervoor dat u woning in waarde stijgt.

Het is dus niet eenvoudig om een schatting te maken voor de prijs van een veranda. Om te weten hoeveel een veranda u zou kosten, doet u er goed aan offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Zo kunt u vergelijken en de juiste keuze maken.

Ontdek de kostprijs voor uw veranda

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan

Vinyl, laminaat, hout, tegels,… De keuze van vloer voor je veranda hangt vooral af van 4 factoren: kostprijs, onderhoud, duurzaamheid en levensstijl.. Wij lichten ze even voor jou uit.

Verder lezen

Een aanbouw of een veranda: dat is niet hetzelfde. Beide zijn een meerwaarde voor je woning, maar het kostenplaatje verschilt wel naargelang de keuze die je maakt. Ontdek alle voor-en nadelen, kostprijs, ….

Verder lezen

Veranda’s worden vandaag de dag steeds meer ingericht als tuinkamer. Maar vergis je niet, een tuinkamer betekent niet dat je je veranda ombouwt tot serre. Wij leggen het verschil tussen beide even uit.

Verder lezen

Hoe je je veranda inricht is afhankelijk van je persoonlijke smaken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 4 handige tips mee.

Verder lezen