Je terrasoverkapping inrichten als een echte interieurarchitect

Wil je je terrasoverkapping inrichten? Goede keuze! Een terrasoverkapping is zeker een mooie toevoeging bij je thuis. Hiermee kun je vaak genieten van de buitenlucht, alleen of met vrienden en familie. Natuurlijk wil je dat het gezellig en mooi uitziet. In dit artikel krijg je handige tips voor het gezellig maken van je terrasoverkapping. Ten slotte krijg je wat inspiratie om je creativiteit in gang te brengen en zelf aan de slag te gaan met de inrichting.

Hoe maak je een overkapping gezellig? Tips

Een belangrijk punt dat een grote bijdrage levert aan de gezelligheid van een terrasoverkapping is de verlichting. Sfeervolle verlichting zorgt ervoor dat je ‘s avonds gezellig op het terras kunt rusten.

Door de verlichting te manipuleren, manipuleer je ook de sfeer. Er bestaan verschillende manieren om een gezellige sfeer te creëren met verlichting.

Je kunt bijvoorbeeld inbouwspotjes gebruiken die voor een strak effect zorgen. Daarnaast kun je antieke lampen plaatsen, wat voor een klassiek effect zorgt. Om de sfeer nog gezelliger te maken, kun je dimbare verlichting en kaarsen gebruiken.

Planten zijn ook een geweldige manier om wat sfeer en gezelligheid onder de terrasoverkapping te brengen. Door planten te plaatsen, creëer je een mooie overgang van de tuin naar je huis. Klimplanten gebruiken is bijvoorbeeld een goed idee. Potplanten brengen ook iets extra’s.

Plaats je bijvoorbeeld palmen, lavendel of oleander, dan creëer je snel een mediterrane sfeer. Het leuke aan deze planten is dat ze de koude dagen overleven.

Daarnaast is de vloer ook een belangrijk punt bij het creëren van een gezellige sfeer. Je hebt een groot assortiment aan keuzes. Je kunt namelijk voor een betonnen vloer kiezen als je een strakke look wenst voor je tuin overkapping.

Natuursteen is beter geschikt voor een moderne stijl en natuurlijke uitstraling. Hout kies je het beste voor een charmante en warme sfeer. Ten slotte kun je voor zand kiezen. Op die manier wordt je terras een echt strand.

Je kunt het hele jaar door onder een terrasoverkapping zitten. Zorg er dus voor dat je de juiste tuinmeubelen hebt. Het belangrijkste is dat ze voldoen aan je persoonlijke smaak en dat ze voor warmte kunnen zorgen tijdens de winter, zoals warme dekens.

Vind vakmannen in jouw regio
Vraag professioneel advies.
arrow Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Zoek je inspiratie voor je overkapping?

Een overkapping in de tuin die een moderne uitstraling heeft.

Je kunt voor een hele moderne look gaan die veel zonlicht doorlaat. Ideaal voor barbecues bij mooi weer. Iedereen houdt er wel van om buiten te eten wanneer het weer het toelaat.

Dit is beter geschikt voor woningen met een moderne stijl. Zo’n terrasoverkapping van hout, met houten meubels en een betonnen vloer, straalt elegantie uit.

Een overkapping in de tuin die een klassieke en natuurlijke uitstraling heeft.

Ga voor de klassieke en natuurlijke look! Met een houten terrasoverkapping omringd door klimplanten, zoals de druivenplant.

Met een vloer van natuursteen en een klassiek houten bankje ga je precies terug in de tijd. Deze stijl is heel charmant en straalt veel warmte uit. Het open dak laat trouwens veel zon binnen!

Een overkapping in de tuin die een klassieke en warme uitstraling heeft.

Hier meng je een beetje van alles. Houten zetels met kussens voor de gezellige en warme sfeer, en een houten vloer voor een klassieke en warme look.

Je bent omringd door planten voor het buitengevoel en om dicht bij de natuur te zijn. De verlichting en de stenen zuilen zorgen voor een moderne stijl.

Ook interessant voor jou:

Welke planten kunnen onder een overkapping groeien?

+
Het gaat vooral om planten die heel goed in de schaduw of gedeeltelijk in het zonlicht kunnen groeien. Klimplanten doen het zeer goed onder een terrasoverkapping.

Wat kost een terrasoverkapping inclusief montage?

+
De kosten voor een terrasoverkapping zijn niet uniform. Het is afhankelijk van hoe je te werk wilt gaan. Wil je het goedkoopste? Dan ga je het best voor een prefab terrasoverkapping.

Het model is volledig klaar en moet enkel geplaatst worden. De prijs voor een prefab terrasoverkapping is gemiddeld € 2.000. Het gaat meestal om constructies met een houten of polycarbonaat dak.

Een andere mogelijkheid is om de terrasoverkapping op maat te laten maken. Op die manier kun je de materialen zelf kiezen en bepaal je zelf hoe breed en lang de afmetingen moeten zijn. Dit kost gemiddeld € 3.500.

De duurste optie op het vlak van terrasoverkapping is maatwerk. Deze wordt speciaal gemaakt op basis van jouw wensen. De prijs is dan afhankelijk van de extra’s die je wilt.

Stel dat je een terrasoverkapping met glazen koepels in het dak wilt en met een regenpijp, daarnaast nog elektriciteit onder de terrasoverkapping en het dak voorzien van een bitumen dakbedekking. Dit kost gemiddeld € 7.500.

Hoe richt je een kleine overkapping in voor gezellige avonden?

+
Zorg eerst en vooral voor voldoende verlichting. Gebruik natuurlijke materialen zodat je een mooie overgang kunt maken van de tuin naar het huis.

Gebruik kleine accessoires om een gezellige sfeer te creëren. Vergeet de vloer niet te bedekken met materiaal naar keuze.

Nog geen terrasoverkapping? Vul het offerteformulier in en ontvang offertes op maat

Wil je een terrasoverkapping inrichten? Door het offerteformulier in te vullen, ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van specialisten. Specialisten kunnen je advies geven en helpen jouw project tot een perfect einde te brengen.

Een specialist heeft de nodige expertise en kennis om je te helpen de juiste keuzes te maken en het werk zo efficiënt mogelijk te doen. Door offertes te vergelijken, krijg je meer inzicht in de verschillende prijzen en mogelijkheden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.