5 redenen waarom je zou kiezen voor een PVC veranda

PVC-verandaWanneer je kiest om de veranda van je dromen te bouwen, moet je eerst het juiste materiaal kiezen.

De materiaalkeuze is echt belangrijk, zowel voor de prijs als het uiteindelijke resultaat en de levensduur van jouw veranda.

Tegenwoordig kiezen meer mensen voor een PVC veranda. Dit materiaal biedt een uitstekende resultaat bovendien tegen een aantrekkelijke prijs.

PVC, stevig en flexibel materiaal

PVC is een materiaal dat is afgeleid van plastic, vaak hebben veranda’s gemaakt uit PVC-materiaal een slecht imago. PVC heeft het verkeerde imago. Mensen denken vaak dat PVC fragiel en een niet-esthetisch materiaal is maar dat klopt niet. PVC van goede kwaliteit is zeer bestand tegen weersomstandigheden en is esthetisch vanwege zijn flexibiliteit en veelzijdigheid.

PVC is echter nog steeds zwakker dan aluminium. Om deze reden is het beter om veranda’s in PVC van kleinere afmetingen te bouwen of om te kiezen voor grotere en dikkere profielen, omdat PVC gevoelig is tegen scheuren als de staanders te dun zijn.

Als je een veranda wilt bouwen met veel glasoppervlakken, zul je moeten nadenken over het aanbrengen van meerdere scheidingen tussen de ruiten.

Als je een lichte en moderne veranda met grote ramen wilt bouwen, is het in dit geval beter om voor aluminium te kiezen. Met dit materiaal kan je grote, dunne staanders bouwen voor een betere uitstraling. Het is daarom belangrijk om de verschillende materialen te kennen om er dan optimaal gebruik van te maken voor je begint te bouwen aan je veranda van je dromen.

Een PVC-veranda biedt goede isolatie

PVC-veranda 1Zowel thermische isolatie als geluidsisolatie zijn absoluut fundamentele criteria voor een veranda. Als je wilt profiteren van een nieuwe woonruimte voor je woning, moet deze net zo goed zijn als de andere leefruimtes. Anders heeft het niet veel belang.

Als we spreken over thermische isolatie dan moet je zeker niet denken dat de prestaties van PVC slecht zijn, dit is zeker niet het geval bij PVC-materiaal.

PVC-materiaal is geen warmtegeleider, dit wil zeggen dat het niet warm of koud geleidt. Daarom is het een zeer goede thermische isolatie.

Net als bij PVC-ramen is alleen een goede dubbele beglazing nodig, ongeacht of het om hoge prestaties gaat of niet. Met dit type beglazing wordt je veranda perfect geïsoleerd, zowel in zomer- als winter.

Let wel op dat hout ongetwijfeld de beste thermische isolatie is. Wat aluminium betreft, het moet worden uitgerust met een thermische breekbrug.

Ontdek de voordelen van een PVC veranda

PVC-veranda: hoe zit het met het onderhoud

PVC-onderhoud

Het is waar dat PVC vroeger in de loop der jaren van kleur veranderde, door vervaging als gevolg van de zon, of door het opzuigen van vuil van buitenaf.

Tegenwoordig hebben PVC-profielen, dankzij vernieuwde technieken, een minimaal kleurverlies.

Als je kiest voor kwaliteitsvol PVC-schrijnwerk, moet je niet meer veel onderhoud doen aan je veranda. Nu behoudt de veranda zijn kleur en kwaliteit. Het is voldoende om af en toe met een vochtige doek de veranda te reinigen om het vuil te verwijderen.

Hoogwaardige PVC-materiaal behoudt zonder problemen zijn oorspronkelijke kleur meer dan 15 jaar.

Aan de andere kant moet u oppassen dat u zich niet laat verleiden door instap-pvc, omdat de materialen na verloop van tijd kunnen verkleuren.

Alle stijlen zijn mogelijk met PVC

De meeste PVC-veranda’s zijn wit, grijs en zwart omdat dat ze de meest neutrale zijn maar je kunt natuurlijk vaak kiezen voor een andere kleur. PVC is verkrijgbaar in alle mogelijke en denkbare kleuren. Dit is een voordeel omdat het je de keuze geeft je eigen stijl aan je PVC-veranda te geven.

Aangezien PVC een materiaal is met een neutrale stijl, zoals aluminium, zal een in PVC gebouwde veranda zich kunnen aanpassen aan elke vorm van woningarchitectuur. Of jouw huis nu modern of ouder is, PVC zal in het decor passen. Aan de andere kant zijn hout en smeedijzer materialen, die een speciaal uitstraling en stijl geven aan je woning,  niet altijd geschikt voor alle bouwstijlen van een huis.

PVC-veranda: een prijs die alle concurrentie verslaat

De laatste goede reden om voor een PVC-veranda te kiezen, is zonder twijfel de uiterst aantrekkelijke prijs. PVC-veranda’s zijn de goedkoopste op de markt. Dit is een belangrijke eigenschap voor kleine budgetten! Dus als je een klein budget hebt, maar er nog steeds van droomt om een ​​veranda te laten installeren aan he woning, kies dan voor PVC het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Origiginele Veranda

Je kunt ook kiezen voor een PVC-veranda die als een set wordt geleverd om de prijs verder te verlagen, omdat je de kosten voor de installatie door een professional niet hoeft te betalen.

Vergelijk tabel: prijs volgens materiaal

Hou er rekening mee dat de bedragen in de onderstaande tabel schattingen zijn, en daardoor alleen ter informatie zijn. Als u een prijs op maat wenst voor de bouw van jouw veranda, kan je best beroep doen op een professionele vakman, die u een gratis prijsofferte voor jouw project kan geven.

Prijzen van veranda’s

Soort veranda Richtprijs
PVC Veranda Tussen € 10.000 en € 25.000
Aluminium veranda Tussen € 15.000 en €40.000
Houten veranda Tussen € 15.000 en €45.000
Smeedijzeren veranda Tussen € 25.000 en €44.000

Welke andere materialen kunt u gebruiken voor jouw veranda?

Als er niet van overtuigd bent dat PVC de beste keuze is voor de bouw van jouw veranda, moet je je geen zorgen maken. Er zijn nog andere mogelijkheden: aluminium, hout of smeedijzer.

Heb jij een leverancier nodig voor jouw veranda?