5 redenen waarom je zou kiezen voor een PVC veranda

PVC-veranda

Wanneer je kiest om de veranda van je dromen te bouwen, moet je eerst het juiste materiaal kiezen.

De materiaalkeuze is echt belangrijk, zowel voor de prijs als het uiteindelijke resultaat en de levensduur van jouw veranda.

Tegenwoordig kiezen meer mensen voor een veranda in PVC. Dit materiaal biedt een uitstekende resultaat bovendien tegen een aantrekkelijke prijs.

PVC, een stevig en flexibel materiaal

Veranda met pvc profielen

PVC is een materiaal dat is afgeleid van plastic, vaak hebben veranda’s gemaakt uit PVC-materiaal een slecht imago. PVC heeft het verkeerde imago. Mensen denken vaak dat PVC fragiel en een niet-esthetisch materiaal is maar dat klopt niet. PVC van uitstekende kwaliteit is zeer bestand tegen weersomstandigheden en is esthetisch vanwege zijn flexibiliteit en veelzijdigheid.

PVC is echter nog steeds zwakker dan aluminium. Om deze reden is het beter om veranda’s in PVC van kleinere afmetingen te bouwen of om te kiezen voor grotere en dikkere profielen, omdat PVC gevoelig is tegen scheuren als de staanders te dun zijn.

Als je een veranda wilt bouwen met veel glasoppervlakken, zul je moeten nadenken over het aanbrengen van meerdere scheidingen tussen de ruiten.

Als je een lichte en moderne veranda met grote ramen wilt bouwen, is het in dit geval beter om voor aluminium te kiezen. Met dit materiaal kan je grote, dunne staanders bouwen voor een betere uitstraling. Het is daarom belangrijk om de verschillende materialen te kennen om er dan optimaal gebruik van te maken voor je begint te bouwen aan je veranda van je dromen.

Een PVC veranda biedt isolatie van kwaliteit

PVC-veranda 1

Zowel thermische isolatie als geluidsisolatie zijn absoluut fundamentele criteria voor een veranda. Als je wilt profiteren van een nieuwe woonruimte voor je woning, moet deze net zo goed zijn als de andere leefruimtes. Anders heeft het niet veel belang.

Als we spreken over thermische isolatie dan moet je zeker niet denken dat de prestaties van PVC slecht zijn, dit is zeker niet het geval bij PVC-materiaal.

PVC-materiaal is geen warmtegeleider, dit wil zeggen dat het niet warm of koud geleidt. Daarom is het een zeer goede thermische isolatie.

Net als bij PVC-ramen is alleen een goede dubbele beglazing nodig, ongeacht of het om hoge prestaties gaat of niet. Met dit type beglazing wordt je veranda perfect geïsoleerd, zowel in zomer- als winter.

Let wel op dat hout ongetwijfeld de beste thermische isolatie is. Wat aluminium betreft, het moet worden uitgerust met een thermische breekbrug.

Ontdek de voordelen van een PVC veranda

PVC-veranda: hoe zit het met het onderhoud ervan

Het is waar dat PVC vroeger in de loop der jaren van kleur veranderde, door vervaging als gevolg van de zon, of door het opzuigen van vuil van buitenaf.

Tegenwoordig hebben PVC-profielen, dankzij vernieuwde technieken, een minimaal kleurverlies en een lange levensduur.

Als je kiest voor kwaliteitsvol PVC-schrijnwerk, heeft je veranda niet veel onderhoud nodig. Nu behoudt de veranda zijn kleuren en kwaliteit. Het is voldoende om af en toe met een vochtige doek de veranda te reinigen om het vuil te verwijderen.

Hoogwaardige PVC-materiaal behoudt zonder problemen zijn oorspronkelijke kleuren meer dan 15 jaar.

Aan de andere kant moet u oppassen dat u zich niet laat verleiden door instap-pvc, omdat de materialen na verloop van tijd kunnen verkleuren.

Alle stijlen die je wenst zijn mogelijk met PVC

De meeste PVC-veranda’s zijn wit, grijs en zwart omdat dat ze de meest neutrale zijn maar je kunt natuurlijk vaak kiezen voor een andere kleur. Een PVC veranda is verkrijgbaar in alle mogelijke en denkbare kleuren. Dit is een voordeel omdat het je de keuze geeft je eigen stijl aan je PVC-veranda te geven.

Aangezien PVC een materiaal is met een neutrale stijl, zoals aluminium, zal een in PVC gebouwde veranda zich kunnen aanpassen aan elke vorm van woningarchitectuur. Of jouw huis nu modern of ouder is, een veranda in PVC profielen zal in het decor passen. Aan de andere kant zijn een veranda in hout en smeedijzer materialen, die een speciaal uitstraling en stijl geven aan je woning,  niet altijd geschikt voor alle bouwstijlen van een huis.

PVC veranda: een prijs die alle concurrentie verslaat

Origiginele Veranda

De laatste goede reden om voor een PVC-veranda te kiezen, is zonder twijfel de uiterst aantrekkelijke prijs. PVC-veranda’s zijn de goedkoopste op de markt. Dit is een belangrijke eigenschap voor kleine budgetten! Dus als je een klein budget hebt, maar er nog steeds van droomt om een ​​grote veranda te laten installeren aan he woning, kies dan voor PVC het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Je kunt ook kiezen voor een veranda in PVC die als een set wordt geleverd om de prijs verder te verlagen, omdat je de kosten voor de installatie door een professional niet hoeft te betalen.

Vergelijk tabel: prijzen volgens gebruikte materiaal

Veranda in PVC

Hou er rekening mee dat de bedragen in de onderstaande tabel schattingen zijn, en daardoor alleen ter informatie zijn. Als u een prijs op maat wenst voor de bouw van jouw veranda, kan je best beroep doen op een professionele verandabouwer die u een gratis prijsofferte voor jouw project kan geven.

Prijzen van veranda’s

Soort verandaRichtprijs
Veranda in PVCTussen € 10.000 en € 25.000
Aluminium verandaTussen € 15.000 en €40.000
Houten verandaTussen € 15.000 en €45.000
Smeedijzeren verandaTussen € 25.000 en €44.000

Hou er rekening mee dat deze prijzen slechts richtprijzen zijn die kunnen verschillen per verandabouwer en afhankelijk zijn van jouw project.

Welke andere materialen kan ik gebruiken voor mijn veranda?

Veranda pvc, hout aluminium

Als er niet van overtuigd bent dat een veranda in PVC de beste keuze is voor de bouw van jouw veranda, moet je je geen zorgen maken. Er zijn nog andere mogelijkheden: een veranda in hout, aluminium of smeedijzer.

Heb jij een verandabouwer nodig voor jouw veranda?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?

2*. Welk materiaal verkiest u?

3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?

4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.