Wat zijn de prijzen voor een veranda van Willems veranda’s?

Wil jij meer weten over de prijzen van een veranda van Willems veranda’s? Overweeg je keuze goed voor je investeert in een gloednieuwe veranda. In dit artikel lees je er alles over. Zo vergelijk je gemakkelijk het aanbod van Willems. Dan maak je gegarandeerd de beste keuze voor jouw project.

Heb je nog vragen of wil je gratis offertes aanvragen? Klik dan op onderstaande knop en vul het formulier in.

Wie of wat is Willems veranda’s?

Willems veranda’s is de grootste Belgische woonuitbreidingen verandabouwer. Luc Willems, de zaakvoerder, richtte het bedrijf op in 1984.

Hij is al ondertussen meer dan 40 jaar professioneel verandabouwer. Elk jaar realiseert zijn bedrijf meer dan 1.250 projecten zoals veranda’s, pergola’s of woonuitbreidingen. 

Willems veranda’s drukt al jaren hun stempel op de verandamarkt door te blijven innoveren. Hun team van plaatsers, technisch tekenaars, ingenieurs en andere specialisten let op elk detail.

Zo garanderen ze de hoogste kwaliteit van veranda’s voor hun klanten. Willems staat bekend om duurzame oplossingen en transparante offertes.

Een grote beige-wite pergola aan een beige huis met een gezellig terras vol stoelen en schaduw.

Wat is de prijs van een moderne veranda bij Willems veranda’s?

Een moderne veranda bij Willems veranda’s kost minstens 25.000 euro. Die prijs omvat het moderne design van de basisconstructie en de gebruikte materialen. De prijzen lopen snel op afhankelijk van de grootte en de complexiteit van je project.

Ook de afwerking bepaalt mee hoeveel je betaalt voor een moderne veranda. Dat betekent dat het type vloer, de verlichting, maar ook de isolatie de prijs bepalen. Hieronder lijsten we alle prijsbepalende factoren op.

Wil je advies op maat over de prijsbepalende factoren?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Vergelijk hier de kosten van je veranda

Prijsbepalende factoren

Informeer je goed over de verschillende prijsbepalende factoren voor je je veranda bestelt. De prijs hangt af van de materialen, afmetingen, stijl, glasoppervlak, soort beglazing, de vorm van je veranda en extra opties of accessoires

Je vindt gegarandeerd een goede optie om binnen jouw budget de veranda van je dromen te kopen. Hieronder vind je meer informatie over elke eigenschap.

Materialen

Het materiaal van je veranda heeft een grote invloed op de totaalprijs. Elk materiaal heeft een andere gemiddelde prijs en haar eigen eigenschappen.

 • Pvc is goedkoper en het geeft een betere isolatie dan andere materialen voor je veranda. Kunststof is onderhoudsvriendelijk, maar het kan na verloop van tijd verkleuren door de zon. Het is ook minder duurzaam dan sterkere materialen zoals aluminium, hout en smeedijzer.
 • Aluminium is een licht, duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is populair bij moderne veranda’s doordat de profielen dunner kunnen zijn. Aluminium is vaak duurder dan pvc, maar het heeft een langere levensduur.
 • Hout geeft een warme, natuurlijke uitstraling aan je veranda. Maar het vereist ook meer onderhoud om het te beschermen tegen de elementen. Om houtrot en slijtage tegen te gaan, moet je het jaarlijks schilderen of beitsen. De prijs van een houten veranda verschilt per houtsoort.
 • Smeedijzer of smidswerk is een robuust materiaal voor veranda’s. Het geeft een unieke uitstraling aan je project, maar kan meer onderhoud vragen dan aluminium. Smidswerk is duur en kan de prijs van je veranda sterk verhogen.

Afmetingen

Hoe groter je veranda, hoe meer materialen je nodig hebt. De grootte van je veranda is dus de belangrijkste prijsbepalende factor. Schat de prijs van je veranda in rond € 1.000 per vierkante meter. Lees hier meer over de prijzen van enkele standaardmaten van Willems veranda’s.

Voor kleinere veranda’s heb je meestal geen architect nodig. Dat verlaagt de kosten van het project. Grotere veranda’s zijn vanzelfsprekend duurder, maar ze bieden een grotere toegevoegde waarde aan je woning. Vraag offertes op maat van jouw project.

Op zoek naar een veranda?
Krijg gratis offertes op maat.

Hoeveel kost een veranda van ongeveer 6 m2?

Een kleine veranda van 6 vierkante meter kost tussen € 5.000 en € 12.000 inclusief montage en materialen. De prijs verandert op basis van andere keuzes zoals type glas en materiaal.

Wat kost een veranda van ongeveer 12 m2?

Een standaard of middelgrote veranda van 12 vierkante meter kost tussen € 9.000 en € 25.000 inclusief montage en materialen. Jouw stijlvoorkeuren bepalen de prijs van het project, net zoals bij kleine veranda’s.

Wat kost een veranda van ongeveer 20 m2?

Grote veranda’s van 20 vierkante meter of meer kosten tussen € 18.000 en € 60.000 inclusief montage en materialen. Vergelijk offertes van verschillende verandabouwers om de beste optie te vinden. Hou steeds rekening met je wensen en je budget.

Stijl

Zoek je favoriete stijl uit het ruime aanbod van Willems veranda’s. Vind een stijl die bij je woning past zoals klassieke, landelijke veranda’s en moderne veranda’s. Kies dan de materialen die passen in die stijl zoals bijvoorbeeld een houten veranda voor je landelijk huis.

Wil je een veranda met een creatievere afwerking? Contacteer dan een professionele verandabouwer voor meer informatie over extra toevoegingen of maatwerkoplossingen. Zij geven je een offerte op maat.

Glasoppervlak en deuren

Hoe groter het glasoppervlak, hoe hoger de prijs. Grote glaspartijen laten meer licht binnen. Dat creëert een ruimtegevoel in je veranda. Voeg je aan je veranda ook glazen schuifdeuren toe? Dan zal de prijs van je project nog hoger zijn.

Soort beglazing

Kies uit verschillende soorten beglazing in het assortiment van Willems veranda’s. Hoe beter de isolatie en de kwaliteit van het glas, hoe hoger de prijs. De glassoort heeft ook een grote invloed op het comfort van je veranda.

 • Isolerend glas is geschikt voor veranda’s die ook als leefruimte gebruikt worden. Zo hou je je leefveranda leefbaar op koude winterdagen en warme zomerdagen. Isolerend glas zoals dubbel, triple of hoogrendementsglas is bovendien een ecologische keuze.
 • Zonwerend glas houdt fel zonlicht en schadelijke UV-stralen buiten. Zo geniet je zonder zorgen van je veranda, ook op de zonnigste dagen.
 • Geluidswerend glas beschermt de rust in je veranda. Woon je bijvoorbeeld naast een drukke baan of luide buren? Dan zorgt deze beglazing voor rust terwijl je geniet in je veranda.
 • Veiligheidsglas bestaat uit versterkt glas. Het is beter bestand tegen harde slagen, zoals van vallende takken. Zo is je veranda ook extra inbraakveilig.
Een moderne, donkergrijze veranda met grote glaspartijen aan een wit huis.

Vorm van je veranda

Kies je voor een standaardvorm voor je veranda? Dan zal dat weinig invloed hebben op de prijs. Hoe meer hoeken en hoe meer speciale wanden, hoe hoger de prijs. Dat komt omdat het project dan een stuk complexer is om te bouwen.

Hou voor de vorm van je veranda daarom goed rekening met je budget. Natuurlijk wil je de veranda van je dromen realiseren binnen de beschikbare ruimte, maar streef naar een juiste balans tussen esthetiek en financiën. Vergelijk offertes om de perfecte balans te vinden voor jouw wensen en je levensstijl.

Meer info over je veranda?
Contacteer onze specialisten.

Extra opties en accessoires

Personaliseer je veranda met extra opties. Zo verhoog je het comfort van je veranda en maak je het helemaal je eigen stekje. Hier lees je enkele voorbeelden van accessoires voor je veranda die invloed hebben op de prijs.

 • Zonwering beschermt je tegen fel zonlicht op hete zomerdagen. Zo zorg je voor extra schaduw en kan je je veranda verduisteren wanneer je wil.
 • Verlichting schept sfeer en gezelligheid in een ruimte. Kies de lampen en verlichting die passen bij de stijl van jouw veranda. Zo kan je extra lang genieten van een winteravond of een zomernacht.
 • Verwarming is belangrijk voor maximaal comfort op koudere dagen of in de avond. Kies bijvoorbeeld voor vloerverwarming of een terrasverwarmer. Vloerverwarming is duurder dan een terrasverwarmer. Vergelijk de prijzen via offertes om de beste deal te vinden.
Een vrouw zit aan een tafel in een gezellig verlichte veranda aan een landelijk huis en een grote loofboom.

Verandabouw: installeert Willems veranda’s ook gesloten veranda’s?

Ja. Willems veranda’s installeert gesloten veranda’s. Een gesloten veranda wordt ook wel een woonuitbreiding genoemd. Willems veranda’s installeert gesloten veranda’s waarin je het hele jaar door comfortabel kunt leven.

Heb je meer vragen over de kostprijs of het aanbod van Willems veranda’s? Stel je vraag en ontvang advies op maat

Heb je nog vragen over de prijzen van een veranda van Willems veranda’s? We helpen je graag de juiste keuze te maken. Bespreek je wensen met een professionele verandabouwer en leer meer over de invloed van je keuzes op de prijs.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang gratis offertes op maat. Vergelijk de prijzen en het advies dat je krijgt. Zo maak je de beste keuze voor jouw veranda.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.