Is je veranda veel te warm in de zomer?

De zomer brengt heerlijke zonnige dagen met zich mee. Perfect om te genieten van je tuin. Maar wat doe je als je veranda in de zomer veel te warm wordt? In dit artikel ontdek je de beste tips om je veranda koel te houden, zelfs tijdens de warmste dagen.

Tips om je veranda koeler te maken tijdens de zomer

Tip 1: ventileer je veranda

Je kan jouw veranda koel houden dankzij ventilatie. Met verluchtingsroosters bij de ramen en de deuren of met een dakraampje is dat zeker doenbaar. Dankzij verluchting kan je schimmel voorkomen en een goede luchtkwaliteit garanderen.

Er bestaan verschillende manieren om jouw veranda te verluchten. Je kan ventilatie op het dak plaatsen, zoals openschuivende of kantelende glaspanelen. Of misschien is ventilatie in de zijwanden een betere optie voor jou. Met deuren of draai- en kiepramen kan je de veranda mooi koel houden.

Ten slotte heb je ook mechanische ventilatie. Hierbij plaats je een afzuigsysteem op het hoogste punt van het dak. Dit regelt de afvoer van warme en vochtige lucht.

Veranda met ingebouwde schuifdeur voor ventilatie.

Tip 2: plaats zonwering

Ventilatie helpt vaak om de veranda koel te houden. Maar op een dag met fel zonlicht in de zomer, kan het toch heel warm worden.

Een goede zonwering plaatsen is de oplossing. Je plaatst deze aan de buitenkant of binnenkant van jouw veranda, in een zelfdragende kast waar de zonwering kan in- en uitrollen. Meestal wordt hier een automatisch systeem voor gebruikt. Maar je kan ook voor een manueel systeem kiezen.

Je kan kiezen uit zonwering voor de buitenzijde of voor de binnenzijde. Buitenzonwering is duurder maar efficiënter. Het stopt de zonnestralen voordat ze het glas raken. Bij binnenzonwering kan je gordijnen of lamellen gebruiken en tal van andere opties.

Er bestaan ook zogenaamde ‘screens’ die je beschermen tegen de warmte en fel zonlicht in de veranda. Ze belemmeren je zicht op de tuin niet. Er bestaan zowel screens voor buiten als voor binnen de veranda.

Buitenzonwering voor de veranda.

Tip 3: planten als zonwering

De natuur is een uitstekend hulpmiddel om verwarming in de veranda tegen te gaan. In de tuin voor de veranda kan je planten en bladeren gebruiken. In de zomer beschermen ze de veranda tegen het directe zonlicht.

Tip 4: kies het juiste type beglazing

Veranda’s bestaan grotendeels uit glas. Door het juiste type beglazing te kiezen kan je altijd van een koele veranda genieten.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is een zeer goede keuze voor een veranda. Het heeft een hoge isolatiewaarde. In de winter beperkt het warmteverlies tot 80% en in de zomer blijft het mooi koel.

Zonwerend glas

Zonwerend glas is een zonwering die een groot deel van de zonnestralen weerkaatst. Op die manier houdt het twee keer zoveel warmte tegen als dubbel glas.

Heb je vragen over het koelen van je veranda tijdens de zomer? Stel je vraag en ontvang advies op maat

Heb je specifieke vragen over hoe je jouw veranda in de zomer koel kan houden? Of zoek je persoonlijk advies om de beste oplossing te vinden voor jouw situatie?

Het is verstandig om verschillende offertes te vergelijken en te overwegen om een professional te raadplegen. Hij of zij zal je specifiek advies kunnen geven voor jouw situatie. Het vergelijken van offertes helpt je om een goed beeld te krijgen van de mogelijke kosten en opties.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.