Terrasoverkapping

Wil je zoveel mogelijk genieten van je terras zonder bij de kleinste regenbij weer naar binnen te moeten lopen? Dan is een terrasoverkapping de beste oplossing. Maar wat zijn de huidige prijzen? Hout, aluminium  of PVC, welk materiaal kies je het best?

Een terrasoverkapping is veel meer dan zonwering

Misschien vraag je je nog af wat een terrasoverkapping jou concreet te bieden heeft? Wij zetten de voordelen even op een rijtje:

  1. Je creërt extra confort. Door de Belgische weersomstandigheden is het soms onmogelijk om lang van het terras te blijven genieten. Ofwel is het te warm, ofwel blijven de regenbuien elkaar maar opvolgen. Met een terrasoverkapping is dit verleden tijd.
  2. Dit betekent dus ook dat je je terras het gans jaar door beschermt en dus ook de levensduur ervan verlengt.
  3. Niet te vergeten, je verhoogt ook de waarde van je woning.

Wat is de kostprijs van een terrasoverkapping?

Voor een relatief lage prijs heb je extra beschutting in de tuin bij regen of een extra schaduwplekje bij zon.

Een terrasoverkapping kan in verschillende materialen worden geplaatst. Zo kan je qua materiaal kiezen uit hout, PVC of aluminium. Dit zijn de richtprijzen:

Soort Terrasoverkapping Prijs
Aluminium €1.200 tot €2.600
Houten €500 tot €2.500
PVC €800 tot €2.000

Wil je een terrasoverkapping met glazen wanden? Dan kies je voor een veranda op maat, maar zonder al de moeilijkheden van een nieuwe aanbouw. Bekijk hier alle voor- en nadelen.

Verder lezen

In plaats van een aircosysteem te plaatsen kan je tijdens hittegolven ook schaduw opzoeken met een zonneluifel of terrasoverkapping. Maar wat is de beste keuze?

Verder lezen

Bescherming tegen de regen of volop genieten van de warme zonnestralen? Een uitschuifbare terrasoverkapping biedt de ideale oplossing.

Verder lezen

De keuze voor een terrasoverkapping draagt vandaag de dat steeds meer de voorkeur dan een veranda… op voorwaarde uiteraard dat je deze sfeervol inricht. Denk daarbij dus aan:

  • sfeervolle verlichting
  • een aantrekkelijke vloer
  • het nodige comfort
Verder lezen

Wil je dat jouw terrasoverkapping uniek wordt? Dan is het belangrijk dat je deze niet alleen naar je persoonlijke smaak inricht, maar dat je vooraf ook goed nadenkt over het design.

  • Welk stijl? Landelijk, modern,….
  • Welk materiaal? Hout, aluminium, pvc,…
  • Welke dakbedekking? Doek of glas?
Verder lezen

Een terrasoverkapping met doek? Is dit wel zo voordelig als beweerd wordt? Biedt het voldoende bescherming tegen regen en zonlicht? En vooral, is het betaalbaar?

Verder lezen

Met een lamellendak op je terrasoverkapping regel je zelf de lichtinval op je terras. Deze daken, bestaande meestal uit aluminium, zijn wel iets duurder van prijs.

Verder lezen

Wens je bij te bouwen en niet te diep in de geldbuidel te tasten? Ben je op zoek naar een natuurlijke en landelijke uitstraling. Dan is de houten terrasoverkapping is jou op het lijf geschtreven.

Verder lezen