Terrasoverkapping

Zonneluifel of terrasoverkapping: wat biedt het grootste voordeel?

We zoeken massaal naar manieren om af te koelen tijdens de warme dagen en hittegolven. Het internet puilt uit van de tips om af te koelen. Je kan door de bomen het bos niet meer zien. Het antwoord staat echter voor je neus. Zoek de schaduw juist onder die boom! Of beter zoek hem op je eigen terras.

Een terrasoverkapping is duurzaam en stevig. Het grootste voordeel is vooral dat het beter warmtewerend is. De opties om het op maat van je wensen te maken zijn eindeloos. Je kan zelfs speakers laten inbrengen. Door zijwanden en schuifdeuren toe te voegen kan je het gebruiken als veranda. Daardoor is een terrasoverkapping nog altijd een relatief goedkoop alternatief voor een echte veranda.

Terrasoverkappingen bestaan in duizend-en-een formaten. Ze worden op maat gemaakt en komen in veel verschillende materialen. Aluminium is duurder dan hout, maar vraagt minder onderhoud en past beter bij een moderne vormgeving. Een glazen terrasoverkapping heeft dan weer een luxueus voorkomen.

Een terrasoverkapping blijft een investering in je levenskwaliteit!

Gratis offerte terrasoverkapping

Een terrasoverkapping plaatsen kan al vanaf €500. De meerwaarde voor je tuin is groot. Een terrasoverkapping biedt schaduw en beschutting bij hevig regenweer. Denk bij de keuze voor je terrasoverkapping goed na over de plaats, het materiaal en de uitvoering. We geven hier een overzicht van de mogelijkheden, prijzen en opties van een terrasoverkapping.

1. Materiaal terrasoverkapping

Een grote invloed op de prijs van een terrasoverkapping is het materiaal dat je kiest. Dit is het algemeen overzicht van richtprijzen voor een terrasoverkapping volgens materiaal:

Soort Terrasoverkapping Prijs
Aluminium Terrasoverkapping €1.200 tot €2.600
Houten Terrasoverkapping €500 tot €2.500
PVC Terrasoverkapping €800 tot €2.000

 Terrasoverkapping aluminium

Een aluminium terrasoverkapping is een elegante en stevige oplossing. Zo vraagt een aluminium structuur haast geen onderhoud en heeft een moderne uitstraling. De richtprijs voor een terrasoverkapping in aluminium ligt dus tussen de €1.200 en €2.600. Neem je een aluminium overkapping met glazen dak? Of een combinatie met hout? Dan kan de prijs hoger liggen.

 Terrasoverkapping hout plaatsen

Eerder klassiek is een terrasoverkapping in hout. Zo’n terrasoverkapping kan je al laten plaatsen vanaf €500 tot €2.500. Belangrijk hierbij is om voor goede materialen te kiezen.

Het grote voordeel van een houten terrasoverkapping is dat je de kleur snel kan aanpassen. De prijs van een houten terrasoverkapping hangt af van de houtsoort (beuk, eik, douglas,…). Vraag en vergelijk offertes van experts uit uw buurt.

☑ Lees meer over houten veranda’s >> 

 PVC terrasoverkapping plaatsen

Een PVC terrasoverkapping heeft het grote voordeel dat er relatief weinig onderhoud aan is. Een overkapping met pvc-profielen is wel altijd iets dikker van vorm dan een houten terrasoverkapping of een aluminium terrasoverkapping.

PVC is vaak goedkoper (reken tussen de €800 en de €2.000). Vraag en vergelijk altijd vrijblijvend offertes voor u een terrasoverkapping kiest.

2. Opties terrasoverkapping

 Terrasoverkapping met verwarming

Een terrasoverkapping kan ook een voordeel opleveren in het tussenseizoen. In België is het ’s avonds vaak net te koud om rustig buiten te blijven zitten. Je kan jouw terrasoverkapping uitbreiden met infraroodverwarming. Op die manier heb je een terrasverwarming aan jouw terrasoverkapping.
 
 
 
 

Zonnescherm terrasoverkapping

Een zonnescherm terrasoverkpaping is een terrasoverkapping met ingebouwde screens. Deze screens kunnen uitgerold worden. Vaak is er glas aanwezig in het dak en kan je het zonnescherm over het glazen dak van de terrasoverkapping laten rollen.

Dit systeem betstaat ook zonder glazen dak. Dan biedt het zonnescherm vooral een zonwering. Bij hevige zonneschijn laat u het zonnescherm naar beneden en zit je rustig in de schaduw. Bij koudere temperaturen, of wanneer je wilt genieten van de zon rol je het zonnescherm naar boven.

 Terrasoverkapping met LED-verlichting

Wie ’s avonds echt wil genieten kan de terrasoverkapping ook laten uitrusten met LED-strips. Dit geeft een heel moderne look aan jouw terrasoverkapping en zorgt ervoor dat je rustig buiten kunt genieten van je terras.

Wens je advies op maat?

Dit zijn de beste specialisten

Dak terrasoverkapping

 Uitschuifbare terrasoverkapping

Een vaste terrasoverkapping bestaat uit staanders en liggers die vastgemaakt worden aan je gevel. Op de horizontale liggers wordt een vast dak gemonteerd. Maar… je kan ook kiezen voor een uitschuifbaar dak. Dan krijg je een uitschuifbare terrasoverkapping. Je kan het dak zo ver openschuiven als je zelf wil. En in de winter laat je het gewoon ingeschoven hangen, zodat het niet wordt beschadigd door wind en sneeuw.

Het dak is gemaakt van een doek dat je in- en uitschuift en verschillende segmenten die over elkaar heen schuiven.

Het enige nadeel van een uitschuifbare terrasoverkapping is de prijs. Zo een handig dak is een relatief dure investering. Welke factoren bepalen de prijs?

  • de grootte van je overkapping
  • het gekozen materiaal (een doek is goedkoper dan segmenten)
  • de bediening (manueel is goedkoper dan elektrisch)
Type terrasoverkapping Richtprijs
Met waterafstotende doek +- €1.000
Met waterdichte doek +- €2.000
Met segmenten Tussen €3.000 en €4.000

Afhankelijk van de grootte van je terras en je gekozen opties kan het totale kostenplaatje oplopen tot 10.000 euro. Let wel op: dit zijn richtprijzen (exclusief de plaatsing). Je doet er dus goed aan om enkele offertes met elkaar te vergelijken. Vakmannen hanteren dikwijls verschillende prijzen.

Vraag een richtprijs op maat

Ontvang tot 5 GRATIS offertes