Terrasoverkapping

Op zoek naar verkoeling op je terras of in je tuin? Je vindt op het internet 1001 tips en trics. Tussen al die oplossingen is een terrasoverkapping zeker een goede optie.

Je vindt in dit artikel een algemeen overzicht van de huidige materialen en prijzen voor een terrasoverkapping. Wil je bijkomende info of  advies? Stel je vragen en ontvang prijsoffertes van meerdere vakmannen tegelijk via onze offertepagina.

Terrasoverkapping voordelen

Een terrasoverkapping is duurzaam en stevig. Het grootste voordeel is vooral dat het beter warmtewerend is. De opties om het op maat van je wensen te maken zijn eindeloos. Je kan zelfs speakers laten inbrengen. Door zijwanden en schuifdeuren toe te voegen kan je het gebruiken als veranda. Daardoor is een overkapping nog altijd een relatief goedkoop alternatief voor een echte veranda.

Overkappingen bestaan in duizend-en-een formaten. Ze worden op maat gemaakt en komen in veel verschillende materialen. Aluminium is duurder dan hout, maar vraagt minder onderhoud en past beter bij een moderne vormgeving. Een glazen overkapping heeft dan weer een luxueus voorkomen.

Blijf investeren in je levenskwaliteit!

Meer voordelen weten? Vergelijk zeker ook prijzen

Een terrasoverkapping plaatsen kan al vanaf € 500. De meerwaarde voor je tuin is groot. Een overkapping biedt schaduw en beschutting bij hevig regenweer. Denk bij je keuze goed na over onder meer de locatie, het materiaal en het type doek. We geven hier een overzicht van de materialen, prijzen en opties waaronder inrichting.

Zonneluifel of terrasoverkapping: wat biedt het grootste voordeel?

Materiaal terrasoverkapping

Een grote invloed op de prijs is het materiaal dat je kiest. In onderstaande tabel vind je een overzicht van richtprijzen voor een terrasoverkapping volgens materiaal:

Materiaal Prijs
Aluminium € 1.200 – 2.600
Houten € 500 – 2.500
Pvc € 800 – 2.000

Terrasoverkapping aluminium

Een aluminium terrasoverkapping is een elegante en stevige oplossing. Zo vraagt een aluminium structuur haast geen onderhoud en heeft een moderne uitstraling. De richtprijs voor een overkapping in aluminium ligt dus tussen de € 1.200 en € 2.600. Neem je een aluminium overkapping met glazen dak? Of een combinatie met hout? Dan kan de prijs hoger liggen.

Terrasoverkapping hout plaatsen

Eerder klassiek is een terrasoverkapping in hout. Zo’n overkapping kan je al laten plaatsen vanaf € 500 tot € 2.500. Belangrijk hierbij is om voor goede materialen te kiezen.

Het grote voordeel van een houten overkapping is dat je de kleur snel kan aanpassen. De prijs hangt af van de houtsoort (beuk, eik, douglas,…).

PVC terrasoverkapping plaatsen

Een PVC terrasoverkapping heeft het grote voordeel dat er relatief weinig onderhoud aan is. Een overkapping met pvc-profielen is wel altijd iets dikker van vorm dan een houten of een aluminium terrasoverkapping. PVC is vaak goedkoper (reken tussen de € 800 en de € 2.000).

Opties terrasoverkapping

Terrasoverkapping met verwarming

Een terrasoverkapping kan ook een voordeel opleveren in het tussenseizoen. In België is het ’s avonds vaak net te koud om rustig buiten te blijven zitten. Je kan jouw overkapping uitbreiden met infrarood terrasverwarming.

Zonnescherm terrasoverkapping

Een zonnescherm terrasoverkapping is een overkapping met ingebouwde screens. Deze screens kunnen uitgerold worden. Vaak is er glas aanwezig in het dak en kan je het zonnescherm over het glazen dak laten rollen.

Dit systeem betstaat ook zonder glazen dak. Dan biedt het zonnescherm vooral een zonwering. Bij hevige zonneschijn laat u het zonnescherm naar beneden en zit je rustig in de schaduw. Bij koudere temperaturen, of wanneer je wilt genieten van de zon rol je het zonnescherm naar boven.

Terrasoverkapping met ledverlichting

Wie ’s avonds echt wil genieten kan de terrasoverkapping ook laten uitrusten met ledstrips. Dit geeft een heel moderne look en zorgt ervoor dat je rustig buiten kunt genieten van je terras.

Wens je advies op maat?

Ontmoet de beste specialisten

Dak terrasoverkapping

Uitschuifbare terrasoverkapping

Een vaste terrasoverkapping bestaat uit staanders en liggers die vastgemaakt worden aan je gevel. Op de horizontale liggers wordt een vast dak gemonteerd. Maar… je kan ook kiezen voor een uitschuifbaar dak. Dan krijg je een uitschuifbare terrasoverkapping. Je kan het dak zo ver openschuiven als je zelf wil. En in de winter laat je het gewoon ingeschoven hangen, zodat het niet wordt beschadigd door wind en sneeuw.

Het dak is gemaakt van een doek dat je in- en uitschuift en verschillende segmenten die over elkaar heen schuiven. Het enige nadeel van een uitschuifbare overkapping is de prijs. Zo een handig dak is een relatief dure investering. Welke factoren bepalen de prijs?

  • de grootte van je overkapping
  • het gekozen materiaal (een doek is goedkoper dan segmenten)
  • de bediening (manueel is goedkoper dan elektrisch)
Type overkapping Richtprijs
Met waterafstotende doek ca. € 1.000
Met waterdichte doek ca. € 2.000
Met segmenten € 3.000 – 4.000

Afhankelijk van de grootte van je terras en je gekozen opties kan het totale kostenplaatje oplopen tot 10.000 euro. Let wel op: dit zijn richtprijzen (exclusief de plaatsing). Je doet er dus goed aan om enkele offertes met elkaar te vergelijken. Vakmannen hanteren dikwijls verschillende prijzen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.