LED-verlichting terrasoverkapping: voordelen, prijzen en soorten

LEDverlichting voor jouw terrasoverkapping zorgt voor een gezellige sfeer en charme. Met LED-verlichting kun je ook wanneer het donker wordt genieten van jouw terrasoverkapping. Hier ontdek je de voor- en nadelen van LED-verlichting, de soorten verlichting en de kosten.

Wat zijn de voor- en nadelen van LED-verlichting voor een terrasoverkapping?

Om je een beter beeld te geven van overkapping verlichting worden de voor- en nadelen hieronder besproken.

Voordelen

LED-verlichting voor overkappingen brengt veel voordelen met zich mee. Het bespaart veel energie. Per lampje wordt tussen 1 en 5 watt verbruikt.

Ook wanneer je het intensief gebruikt, kost een LED-lampje maar ongeveer 2 euro per jaar. Ter vergelijking kost een traditionele gloeilamp 50 euro.

LED-lampen zijn daarnaast heel duurzaam. Gloeilampen hebben bijvoorbeeld 3.000 branduren. Terwijl LED-lampen 100.000 branduren hebben. Het is de investering zeker waard.

Bovendien blijven LED-lampen koel. Ze verwarmen niet zoals gloeilampen. Minder risico op ongelukjes dus. Ten slotte zenden LED-lampen geen UVof IRstralen uit. Meubels onder deze verlichting lopen geen risico op verkleuring.

LED-verlichting is dus mooi, duurzaam en veilig.

Nadelen

LED-lampen zijn 3 tot 10 keer duurder dan gloeilampen of spaarlampen. De kost verdien je wel terug dankzij hun duurzaamheid.

De kleurtemperatuur van LED-lampen is iets kouder dan die van traditionele gloeilampen. Een LED-lamp heeft een waarde van 5.000 Kelvin, terwijl een gloeilamp ongeveer 3.000 Kelvin uitstraalt.

Als je dit belangrijk vindt, zijn er oplossingen beschikbaar. Tegenwoordig kan je ook LED-lampen vinden die een kelvinwaarde van 3.000 hebben, vergelijkbaar met gloeilampen.

Vergelijk gratis offertes op maat van jouw situatie en budget
Contacteer gratis experten in jouw buurt.
arrow Ontvang offertes

Wat zijn de kosten voor verlichting onder een terrasoverkapping?

Online kan je een complete set inbouwbare LED-verlichting voor een terrasoverkapping kopen. De prijzen liggen tussen 150 en 300 euro. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van jouw behoeften en situatie.

Je kan ook verlichting kopen via bol.com en zelf bepalen hoeveel je precies gaat installeren. Zoek je een goedkopere optie? Er bestaan dimbare aluminium spotjes met goede waterdichtheid en brandbestendigheid.

De installatie speelt ook een belangrijke rol in de kosten. Als je het licht zelf installeert, kan je besparen op de installatiekosten.

Wil je een installatie van hoge kwaliteit? Dan schakel je best een professional in. Voor een professionele installatie moet je rekenen op kosten tussen de 200 en 250 euro.

LED-verlichting onder een terrasoverkapping.

Waar moet je op letten bij het kopen van LED-verlichting?

Het kopen van LED-lampen kan ingewikkeld zijn. Door de vele aanbieders en verschillende termen is het soms onduidelijk wat de beste keuze is. Hier zijn enkele tips om de juiste LED-lampen te vinden:

  • Bereikbaarheid: kies een leverancier die goed bereikbaar is via telefoon en snel reageert op e-mails.
  • Betaalmogelijkheden: betrouwbare webshops bieden meerdere betaalopties zoals iDeal, Bancontact (MisterCash), en PayPal.
  • Keurmerken en certificeringen: let op CE- en ROHS-certificeringen. Deze tonen aan dat de lampen gekeurd en duurzaam geproduceerd zijn.
  • Gerenommeerde merken: webshops die merken zoals Philips en Osram verkopen zijn meestal betrouwbaar. Dit zijn grote fabrikanten die alleen aan serieuze mensen leveren.
Vergelijk gratis en vrijblijvend prijzen op maat
Vind een terrasoverkapping op maat van jouw budget.

Welk type lamp is geschikt voor onder een overkapping?

Inbouw versus opbouw

LED-verlichting sets kan je op twee manieren installeren: inbouw of opbouw. Inbouwspots worden in de overkapping geplaatst. Op die manier zijn ze minder zichtbaar.

Wil je juist wel dat ze opvallen? Dan kies je voor opbouwspots. Deze zijn trouwens eenvoudiger te plaatsen. Je kan beide soorten op afstand bedienen en met een druk op de knop aan- of uitzetten.

Verlichting onder de overkapping.

Ook interessant voor jou:

Kun je de veranda verlichten met een afstandsbediening?

+
Ja, de verlichting die je op de veranda plaatst, kun je zeker op afstand bedienen. Je moet wel de juiste verlichting kopen en plaatsen. Op die manier kun je vanuit je woonkamer de verlichting in je overkapping aanzetten of dimmen zonder problemen.

Hoeveel spots heeft mijn overkapping nodig?

+
Als je te weinig spots plaatst, blijft het te donker. Als je te veel spots plaatst, kan dit de sfeer verpesten. Je gebruikt best 1 watt per vierkante meter.

Heb je vragen over veranda’s of overkappingen? Stel ze hier en ontvang advies op maat

Heb je interesse in LED-verlichting voor je terrasoverkapping? Een specialist geeft je advies en helpt je de juiste keuzes te maken. Met hun ervaring garanderen onze specialisten efficiëntie. Door offertes te vergelijken, krijg je beter inzicht en kun je de juiste keuzes maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.