Terrasverwarmers: keuzemogelijkheden, voordelen en prijs

Heb je een terras of veranda? Dan kan het interessant zijn om een verwarmer aan te schaffen voor je terras. Voor je dit doet, is het handig om wat meer informatie te hebben. Gelukkig kan je alle informatie die je nodig hebt vinden in onderstaand artikel!

Waarom een terrasverwarmer kopen?

Een terras is echt een meerwaarde voor je woning, maar het is erg jammer als je een terras hebt en hier geen gebruik van kunt maken. Dat is wel vaker het geval in ons koude land. Met een terrasverwarmer kan je elke dag van het jaar genieten van je terras! Bovendien geeft zo’n verwarmer je terras een stijlvolle uitstraling en dat is mooi meegenomen!

Welke terrasverwarmer kiezen?

Er zijn verschillende soorten verwarmers waaruit je kunt kiezen. Ze zijn er in verschillende kleuren, stijlen, prijscategorieën, enzovoort. Voordat je er eentje koopt, is het handig om te weten waaruit je kunt kiezen. Daarom hebben wij voor jou een handig overzicht gemaakt!

Terrasverwarmer gas

Je kunt kiezen voor een verwarmer op gas. Dit type van verwarming voor je terras is duur, maar wel erg efficiënt omdat het een groot bereik heeft. Om een verwarmer op gas te laten werken moet je het verwarmingselement regelmatig van gas voorzien. De verwarmer zal het gas dan opbranden en omzetten in een aangename warmte. Er is dus enig onderhoud nodig.

👉 Een verwarmer op gas is altijd staand, je hebt dus weinig keuzemogelijkheden, maar een staande verwarmer straalt wel klasse uit!

Terrasverwarmer elektrisch

Naast gas kan je ook kiezen voor een elektrische verwarmer. Deze zijn erg populair, voornamelijk omdat ze compact en makkelijk te installeren zijn. Je hebt alleen een stopcontact nodig en liefst ook een afdak om hem te beschermen.

👉 Elektrische verwarmers bestaan er in verschillende uitvoeringen, waardoor je er altijd een zult vinden die perfect bij je stijl past. Elektrische verwarmers zijn ook makkelijker te gebruiken en zorgen niet voor ruimteverlies.

Terrasverwarmer infrarood

Liever geen gas of elektriciteit? Dan kan je ook kiezen voor een infrarood terrasverwarmer. Dit soort verwarmer is iets flexibeler. Hij is ook veiliger, want infraroodstralen kunnen geen brand veroorzaken. Infrarood verwarming is een voordelige manier om te verwarmen, want de warmte wordt rechtstreeks door de huid opgenomen en gaat zo niet verloren. Deze efficiëntie zorgt ervoor dat het minder verbruikt.

Het nadeel is dat het minder warmte verspreidt als de andere verwarmers. Voor dezelfde hoeveelheid warmte te verkrijgen, moet je er dus al meerdere installeren. Als je kiest voor een infrarood verwarmer, dan kan je kiezen voor een staande, liggende of hangende uitvoering.

Infrarood terrasverwarming

Terrasverwarmer op pellets

De laatste optie die je kunt kiezen is een terrasverwarmer op pellets. Dit is een vrij nieuwe vorm van terrasverwarmer, waarbij je terras verwarmd wordt door middel van pellets. Het is een goed alternatief, omdat ze meestal een elegant en modern design hebben.

👉 Daarnaast zijn ze ook erg gebruiks- en milieuvriendelijk. Bovendien zorgen ze voor een gezellige sfeer, zowel door de gezellige warmte die ze verspreiden, als door hun sfeervolle uitstraling.

Wat kost een terrasverwarmer?

Misschien ben je ook wel benieuwd naar de prijs van een verwarmer voor op je terras? Het is niet eenvoudig om er een exacte prijs op te plakken, doordat er zoveel verschillende types zijn. Een verwarmer voor op je terras hoeft echter niet duur te zijn, je kunt er al eentje kopen vanaf €50. Een kwaliteitsvolle verwarmer zal je wel iets meer kosten, rond de €200.

Hoe de beste terrasverwarmer kiezen?

Er zijn zoveel verschillende verwarmers, hoe kies je daar dan de beste uit? Welke verwarmer voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van verschillende factoren, maar voornamelijk van je terras of beter gezegd: van hoe open je terras is.

Als je terras minder goed afgesloten is, dan kan je het best kiezen voor infraroodverwarming. In open ruimtes gebruik je beter verwarmers op gas of elektriciteit. Welke verwarmer je het beste kiest, is ook afhankelijk van een aantal andere factoren. Hieronder meer info!

Welke terrasverwarmer kiezen?

Design

Als je opzoek gaat naar een verwarmer voor op je terras, dan is ook het design van belang, want je wilt natuurlijk dat je terras zo gezellig mogelijk wordt. Gelukkig kan je kiezen uit verschillende modellen en kleuren, zodat er zeker eentje bijzit die volledig bij jouw stijl past.

Als je liever niet hebt dat je de verwarmer kunt zien, dan kan je ook kiezen voor een verwarmer die kan worden ingebouwd, want ook dat is mogelijk.

Bereik en verbruik

Afhankelijk van de grootte en openheid van je terras, kan het zijn dat één verwarmingselement niet genoeg is. Ook is het beter om de warmte wat te verspreiden, als je een groot gezin hebt, zo heeft iedereen het lekker warm! Hieronder ontdek je hoeveel Watt je nodig hebt voor jouw terras!

  • Een goed afgesloten terras: bij een goed afgesloten terras zal er minder warmte verloren gaan, waardoor een krachtige verwarmer niet nodig is. Als je terras goed afgesloten is, dan heb je al voldoende aan ongeveer 250 à 300 Watt. Als je terras lichtjes open is, dan kan je beter voor 300 tot 350W kiezen.
  • Groot gezin: heb jij een groot gezin die regelmatig graag samen op het terras vertoeft? Dan moet je daar ook rekening mee houden. Voor twee personen wordt 1500 a 2000 Watt aangeraden en voor een gezin van drie of vier personen kan je beter kiezen voor een totaal van 4000 Watt.
  • De grootte van je terras: ook de grootte van je terras is iets waar je rekening mee moet houden. Bij een terrasoverkapping van minder dan zes vierkante meter gebruik je het best een terrasverwarmer van 2000 Watt. Is je terrasoverkapping tussen de zes en acht vierkante meter? Dan kies je het best voor een terrasverwarmer van 3000 Watt of twee verwarmers van 1500 Watt. Bij een overkapping tussen de acht en negen vierkante meter is de beste keuze twee verwarmers van 2000 Watt.

Veiligheid

Als je een verwarmer koopt voor op je terras, dan is het ook belangrijk dat je daarbij let op de veiligheid. Kies voor een verwarmer die voorzien is van een veiligheidskeurmerk. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zelf voorzichtig bent en steeds de verwarming uitdoet voordat je terug naar binnengaat.

Onderhoud

Hoe onderhoud je een verwarmer voor je terras eigenlijk? Je verwarmer moet niet telkens als je hem gebruikt gereinigd worden, maar wel regelmatig genoeg. Als je je verwarmer reinigt, dan spreekt het voor zicht dat je eerst de verwarmer loskoppelt van het stroomtoevoer of het gas uitschakelt en dat je wacht tot alle onderdelen voldoende zijn afgekoeld.

Wanneer je verwarmer klaar is voor reiniging, dan kan je het best een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel gebruiken om hem te reinigen. Pas wel op met schurende of agressieve middelen, want deze kunnen de materialen beschadigen en daardoor de levensduur van je verwarmer drastisch verkorten.

Bij het reinigen van de behuizing moet je ook opletten dat er geen vloeistof door de openingen kan komen, anders kan er een kortsluiting ontstaan, dit geldt natuurlijk enkel voor verwarmers op elektriciteit.

Je ziet het dus, het kiezen van een terrasverwarmer vraagt de nodige tijd. Je dient vooraf ook te weten of je aan je woning een veranda, terrasoverkapping of pergola wenst aan te bouwen. Hiervoor kun je vrijblijvend en gratis advies aanvragen aan een vakman uit je buurt. Vul onderstaand formulier in en we brengen jou binnen de 48u in contact met enkele verandaspecialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?

2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?

3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?

4. Beschrijving van uw project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.