Wat zijn de mogelijkheden van een terrasoverkapping met lamellendak?

Terrasoverkapping lamellendak

In de lente en zomer speelt het leven zich steeds vaker buitenshuis af. Wie toch graag in zijn woonkamer vertoeft, kan die leefruimte makkelijk naar buiten halen via een terrasoverkapping met een lamellendak. Wat de voordelen daarvan zijn, alsook de opties, leggen wij je hieronder uit.

Hoeveel kost een terrasoverkapping met lamellen

Het kostenplaatje hangt af van een aantal factoren, waaronder de materiaalkeuze, de afmeting en welke opties je erbij neemt. De prijs van een lamellendak op een basis terrasoverkapping start aan een redelijk goedkope prijs. Ontdek hieronder het overzicht van de richtprijzen:

Soort terrasoverkapping Richtprijs
Basis terrasoverkapping €2.900 à €3.500
Screens €560 à €1.084
Windvaste screens €1.105 à €1.264
Terrasoverkapping met elektrische bediening €5.500

Buitenshuis vertoeven wordt nog gezelliger dankzij een vast- of losstaande terrasoverkapping. Door de verscheidenheid aan opties, is de prijs erg individueel. Vraag vandaag nog een offerte aan een specialist uit de buurt om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jou!

Vergelijk de prijzen

Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping met een lamellendak?

Dankzij een terrasoverkapping met lamellen kan je bij eender welke weeromstandigheid genieten van jouw buitenruimte. Aangezien de lamellen tot wel 160 graden om hun eigen as kunnen draaien, kan je de lichtinval volledig zelf regelen.

Schijnt de zon heel fel of is er kans op een regenbui? Dan sluit je simpelweg de lamellen. Is het een bewolkte dag of wil je genieten van de winterse zonnestraaltjes? Dan kan je de lamellen gedeeltelijk of helemaal openen. Bovendien zorgt een lamellendak, in tegenstelling tot een parasol, voor een veel grotere schaduwoppervlakte tijdens hete dagen.

Uit welk materiaal bestaat uit een terrasoverkapping met lamellendak?

De lamellen op het dak bestaan in het algemeen uit aluminium. Soms kan je ook opteren voor andere materialen, zoals hout, in combinatie met aluminium. De poten van de overkapping zijn bij voorkeur dan gemaakt uit aluminium, maar bij de draagconstructie kan je vrijuit kiezen.

Velen baseren hun keuze voor aluminium of hout hierbij op het dak. Esthetisch ziet een glazen dak er beter uit met aluminium lamellen en een doek krijgt meer charme met een houten dak.

Terrasoverkapping lamellendak

Hoe groot is een terrasoverkapping met een lamellendak?

De latjes zijn standaard 16 centimeter breed en maximaal 21 centimeter. De latjes bieden een overkapping aan een oppervlakte van maximaal 7 op 7 meter. Je kan voor grotere ruimtes echter ook systemen aan elkaar koppelen. Dat kan je zowel in de lengte als in de breedte doen. Eén dakelement heeft een afmeting van 7 op 3,5 meter. Een terrasoverkapping is bovendien maximaal 3 meter hoog.

Welke mogelijkheden zijn er?

De lamellen kunnen verschillende posities aannemen. Sinds kort kan je naast een vast gepositioneerd systeem ook opteren voor een overkapping die opengeschoven kan worden. Zo kan je zelfs nog meer lichtinval creëren.

Er zijn verschillende opties om je terrasoverkapping met lamellendak nog meer naar jouw smaak in te richten.

  • Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een soort wand om je overkapping af te schermen. Dat kan een soort doek zijn dat je neerhaalt wanneer er te veel wind of zon is.
  • Het is ook mogelijk een glazen wand te installeren. Die schermt je ruimte volledig af; zo kan je ook bij koudere temperaturen van je terrasoverkapping genieten.
  • Een terrasoverkapping is bovendien niet enkel overdag aangenaam, maar ook ’s avonds erg gezellig. Zo heb je de mogelijkheid om LED-strips te laten integreren in het lamellendak. Zowel de lamellen als de verlichting zijn dan apart regelbaar.
  • Ook verwarmingselementen kunnen een optie zijn als je graag het hele jaar door je ruimte wil gebruiken.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.