Terrasoverkapping met uitzicht? Ga voor glazen wanden!

Wil je je terrasoverkapping net dat beetje meer geven? Kies dan voor een terrasoverkapping met glazen wanden en verander je buitenruimte in een prachtige veranda. Stijlvol en comfortabel buitenzitten is nog nooit zo fijn geweest.

De voordelen  en nadelen van een glazen wand

Je terrasoverkapping voorzien van een glazen wand heeft veel voordelen. Het zorgt voor lichtinval en tegelijk goede bescherming tegen weer, wind en insecten. Het is de ideale manier om van je tuin en uitzicht te genieten, zonder het weer te moeten trotseren.

Een glazen terrasoverkapping kan zonder de juiste voorzorgsmaatregelen snel veranderen in een sauna. Het is de bedoeling dat je hier tot rust kan komen als het buiten te warm is en niet dat je hier juist nog meer zweet. Neem dus die paar extra opties om het koeler en frisser te maken.

In principe zijn glazen wanden inbraakgevoelig. Zeker wanneer je op vakantie bent, kan een inbreker makkelijk toegang krijgen tot een huis door het glas te breken. Ga dus voor versterkt glas.

Ontdek zelf de voordelen van een glazen wand!

Ontvang gratis offertes

Glazen wand terrasoverkapping

Het soort glas en frame van je wand bepaalt veel

Je kan opteren voor verschillende soorten glas. Wil je goed beschermd zijn tegen de zon? Dan kies je best voor glas met een zonwerende coating. Ga voor hoogrendementsglas wanneer je er liever warmpjes bij zit tijdens de winter en een lage energiefactuur beoogt.

Er zijn nog meer opties en variaties beschikbaar

  • Bovenal moet je best een nadenken of je veiligheidsglas wilt. Wanneer je terrasoverkapping makkelijk bereikbaar is, dan is deze inbraakgevoelig. Veiligheidsglas is versterkt glas dat tussen de 8 en 10 mm dik is, en dus zeer moeilijk te breken.
  • Naast het soort glas dat je kiest moet je ook nadenken over uit welk materiaal je het frame wilt. Het frame is van belang voor de isolatie van de ruimte en het uiterlijk. Daarnaast hebben verschillende materialen een andere levensduur.
  • Je kan bijvoorbeeld een houten frame nemen uit douglashout of geïmpregneerde vuren. Of wat dacht je van een moderne look met een stalen frame?

Bespreek met je leverancier welke materialen er allemaal beschikbaar zijn.

Ontvang gratis offertes

Schuifwanden op maat

Een schuifwand is de meest flexibele en geliefde keuze bij de keuze voor een wand van je terrasoverkapping. Op deze manier maak je stijlvol een onderscheid tussen twee ruimtes.

Een schuifwand voor buiten wordt altijd op maat gemaakt. Door dit maatwerk kan je het zonder probleem gebruiken in bijna elk systeem.

Een draaideur voor je terrasoverkapping

Naast met schuifwanden kan je de toegang tot je terrasoverkapping ook maken met simpele draaideuren. Een glazen draaideur is niet zo populair als een schuifdeur, maar daarom niet minder praktisch. Omdat een schuifdeur bijna altijd op maat gemaakt wordt is een draaideur ook goedkoper.

Wat bepaalt de prijs van je glazen terrasoverkapping?

Het is heel moeilijk om een éénduidige en duidelijk afgemeten prijs te plakken op een terrasoverkapping met glazen wand. Wat we wel kunnen zeggen is dat glas duur is.

Afhankelijk van het frame, het soort glas en het oppervlakte moet je al snel €4000 neerleggen. Dat kan nog veel duurder, maar ook een pak goedkoper. De opties zijn vrijwel eindeloos, dus bespreek het met je aannemer.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.