Veranda deuren: prijzen, opties en materialen

De aankoop van een goede verandadeur is essentieel voor de perfecte afwerking van je veranda. Of je nu kiest voor een klassieke of moderne stijl, de juiste deur maakt het verschil. Hieronder worden de verschillende soorten verandadeuren, materialen en hun prijzen besproken. Lees verder en ontdek welke deur het beste bij jouw veranda past!

Wat is de prijs van een verandadeur?

De prijs van een verandadeur is sterk afhankelijk van de veranda waarvoor ze moeten dienen. De prijs hangt af van het materiaal, beglazing, oppervlakte,… De deuren worden daarnaast nog op maat van je veranda gemaakt.

De gemiddelde prijs voor een glazen schuifdeur schommelt tussen de 1.500 en 3.500 euro. Voor een glazen vouwdeur betaal je twee keer zoveel (tussen 3.000 en 7.000 euro).

Veranda met een eettafel en witte raamprofielen.

De klassieke draaideur is de goedkoopste optie. Voor de vouwdeur en schuifdeur heb je een iets groter budget nodig. 

Wat kost een verandadeur op maat?

Een standaard tweedelige verandadeur uit hout is vaak goedkoper dan een standaard aluminium deur. Een houten deur kost tussen de 1.400 en 2.000 euro. De aluminium deur daarentegen kost tussen de 1.500 en 2.500 euro.

Wanneer je toch liever je deur op maat laat maken zal de prijs natuurlijk stijgen. Doordat elke veranda anders is kan hier geen vaste prijs op geplakt worden.

Wil jij een specifieke prijs voor de deur die jij in gedachten hebt?
Vraag hier gratis offertes aan!
arrow Ontvang offertes

Welke verandadeur is duurder: houten of stalen?

De keuze tussen een stalen of houten deur is gebonden aan de stijl van je veranda. Daarbij is het belangrijk om te weten of je een enkele deur wilt, of toch liever een dubbele deur? 

De prijzen voor een houten deur schommelen tussen de 400 euro en 900 euro. Het soort hout dat je kiest voor de houten deurprofiel(en) zal de prijs wel iets of wat beïnvloeden. 

De prijs voor stalen deurprofielen ligt gemiddeld tussen 500 euro en 1.000 euro. Dit is eveneens afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van de deur.

In het algemeen zal een houten deurprofiel dus goedkoper zijn. Wel zal het verschil in prijs niet zo groot zijn.

Wat zijn de mogelijke opties voor verandadeuren?

Voor de deuren van een veranda zijn er diverse mogelijkheden. Hier worden de verschillende soorten deuren, inclusief hun voor- en nadelen besproken. Zo kun jij met vertrouwen deze belangrijke keuze maken voor jouw veranda.

Optie 1: harmonicadeur

Een vouwdeur, ook wel een harmonicadeur genoemd, kan volledig opengevouwen worden. Doordat de deur geen vast gedeelte heeft, zorgt deze voor een grote opening in je veranda. Hierdoor neemt de deur niet veel plaats in en geeft ze je een ruim gevoel wanneer je deze volledig openvouwt.

Optie 2: draaideur

De traditionele draaideur kan je naar binnen of naar buiten openen. Vaak zijn deze deuren ongeveer 90 centimeter breed en bestaan ze uit een grote hoeveelheid glas om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Er zijn verschillende materialen mogelijk voor dit type deur.

Optie 3: glazen schuifdeur en schuifwand

Dan is er ook nog de schuifdeur. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor een enkelvoudig schuifsysteem waarbij er een vast gedeelte is en een kleiner schuifgedeelte. Wanneer je je veranda in de zomer graag veel wilt openzetten, is een glazen schuifwand ook een optie. Deze laatste kan je dan volledig openschuiven.

De schuifdeur kan ook worden voorzien van een kiepsysteem. Hierdoor kan je frisse lucht binnen laten zonder heel je raam te moeten openzetten.

Veranda met schuifdeur met een eettafel en uitzicht op een zwembad.

Welke materialen worden gebruikt voor verandadeuren?

Het ontwerp van je veranda is bepalend voor het soort materiaal dat je wilt gebruiken voor je deuren. Daarom worden hier de verschillende materialen weergegeven. Zo krijg je een makkelijk overzicht van de mogelijkheden!

1. Hout

Het gebruik van hout zorgt voor een authentieke uitstraling van je veranda. Het hout kan je ook makkelijk overschilderen wanneer je eens iets anders wilt. De houten deurprofielen vereisen wel een regelmatig onderhoud.

Houten veranda in een wit huis met een houten deur.

2. Pvc

Pvc is doorgaans de goedkoopste optie voor je verandadeuren. Het is onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in verschillende formaten. Een nadeel is dat het materiaal minder sterk is dan aluminium waardoor je dikkere profielen nodig hebt. Bovendien is het niet alleen goedkoop, het oogt ook minder kwalitatief.

3. Aluminium

Aluminium is een zeer sterk materiaal en daardoor populair. Daarnaast is aluminium licht en roestvrij, met een goede isolerende waarde. Dit materiaal is ook budgetvriendelijk en goedkoper dan hout. Qua prijs-kwaliteitverhouding is aluminium dus een verstandige keuze.

4. Staal

Wanneer je je veranda graag een moderne look geeft, is staal misschien wel iets voor jou. Staal is eveneens een sterk materiaal en zorgt voor een extra strakke uitstraling van je veranda. Helaas is dit materiaal zwaar en niet roestvrij.

Ook interessant voor jou:

Is het mogelijk om een veranda te kiezen zonder deuren?

+
Wanneer het voor jou niet nodig is om via je veranda je tuin te kunnen betreden, kan je ook kiezen voor een veranda zonder deuren. Op die manier bespaar je de kost van een verandadeur en hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je veranda wordt dan enkel en alleen gebruikt als extra leefruimte.

Kan ik ook kiezen voor verandadeuren van glas?

+
In een ander geval kan je ook kiezen voor verandadeuren met volledige beglazing. Op deze manier worden de deuren als extra ramen gebruikt en verlies je geen lichtinval.

Wanneer je kiest voor dit soort deuren is het wel aangeraden om te kiezen voor veiligheidsglas. Bij een breuk van het glas wordt hierdoor de kans op lichamelijke schade vermeden. Zeker wanneer je kinderen hebt is dit aanbevolen.
Een goedkope glazen veranda of serre uit polycarbonaat op een houten vloer tegen een bakstenen muur.

Ben je op zoek naar een installateur voor verandadeuren? Vul dan het formulier in en ontvang gratis offertes over ramen en deuren

Ben je benieuwd welke soort deur ideaal is voor jouw veranda? Dan kan je hier snel en gratis een formulier invullen. Hierdoor kan je makkelijk offertes vergelijken of advies vragen aan een specialist.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.