Aluminium pergola: voordelen, nadelen en prijs

Een aluminium pergola kiezen is een wel doordachte keuze die je jezelf niet zal beklagen. Er wordt namelijk bij veel moderne woningen gekozen voor een aluminium pergola.

Deze materiaalsoort wordt steeds populairder voor zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Voor wie op termijn denkt, wegen de vele voordelen niet op tegen de doorgaans iets duurdere prijs. Je krijgt er wel een moderne constructie voor die zeker heel je leven zal meegaan.

Ben je al overtuigd? Aarzel dan zeker niet en vraag een gratis offerte aan! Bovendien krijg je tot vijf gratis offertes, zo kan je de verschillende installateurs vergelijken die het beste aan jouw wensen voldoet.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Voordelen aluminium pergola

Aluminium pergola

Richtprijs Montagekosten
Tussen €1.200 en €1.600 tussen €50 en €100 per m²

Aluminium pergola is veel lichter

Een goede pergola is een behoorlijk indrukwekkende constructie, en het gewicht is dus zeker van belang. Deze constructie moet jarenlang kunnen meegaan, dit in weer en wind.

Kies je voor een aluminium pergola, dan kan je heel wat kilo’s uitsparen. Het maakt de bouw meteen ook een stuk eenvoudiger.

Ook is aluminium een veilig Ă©n ontbrandbaar product.

Roestvrij materiaal

Aluminium is een fantastisch materiaal om mee te werken. Het is gegarandeerd roestvrij, en het wordt bovendien niet aangetast door UV-stralen of vocht.

Daarnaast trek aluminium ook niet krom. Je hoeft je na installatie dus geen zorgen meer te maken, af en toe eens met wat water en een lucht-detergent reinigen is al voldoende.

Aluminium pergola heeft geen onderhoud nodig

Een ander onmiskenbaar voordeel is dat deze constructie geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft het materiaal dus niet om de zoveel jaar opnieuw te gaan verven zoals dat bij sommige constructies in hout wel het geval is.

Door zijn gladde en glanzende afwerking trekt dit materiaal ook geen stof en zand aan. Aluminium is een uitstekende keuze op het vlak van zowel de thermische als de akoestische isolatie.

Ontdek de voordelen van een aluminium pergola

Ecologisch verantwoord materiaal

Aluminium is een erg milieuvriendelijk product. Het is dus ecologisch verantwoord, want het is 100% te recycleren en deze recyclage kost bovendien weinig energie. Het in tal van verschillende kleuren verkrijgbaar.

Geniet van een langere levensduur

Kies je voor een aluminium pergola, dan hoef je je voor de rest van jouw leven geen zorgen meer te maken over deze constructie.

Om op veilig te spelen geven de meeste fabrikanten een gegarandeerde levensduur van minimum dertig jaar op, maar wees er zeker van dat uw kinderen en kleinkinderen ook nog plezier zullen beleven aan de constructie als die door een ervaren vakman werd geĂŻnstalleerd.

Ontvang je offerte op maat

Nadelen aluminium pergola

nadelen van aluminium pergola

Zijn er dan geen nadelen aan een aluminium pergola? Toch zijn er, al wegen die nadelen zeker niet op tegen de voordelen. Oordeel zelf maar.

  • Een aluminium pergola is doorgaans duurder omdat de plaatsing met allerlei te lassen constructiekosten wat duurder uitvalt.
  • Deze pergola’s zijn ook iets moeilijker te bewerken en meestal wordt gekozen voor rechthoekige constructies. De pergola wordt op maat gemaakt.
  • In tegenstelling tot hout kan je na een aantal jaren bij aluminium de kleur niet gaan veranderen.

Bereken de prijs van je aluminium pergola

Wil je de exacte prijs kennen voor uw nieuwe aluminium pergola? Wacht niet langer! Maak zelf de vergelijking t.o.v. de andere materialen.

Vraag dan zeker een offerte aan! Dit is gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.