Aluminium pergola: voordelen, nadelen en prijs

Een aluminium pergola kiezen is een wel doordachte keuze die u zich niet zult beklagen. Deze materiaalsoort wordt namelijk steeds populairder voor zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Voor wie op termijn denkt, wegen de vele voordelen niet op tegen de doorgaans iets duurdere prijs. U krijgt er wel een moderne constructie voor die zeker uw leven zal meegaan.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Voordelen aluminium pergola

Aluminium pergola

Richtprijs Montagekosten
Tussen €1.200 en €1.600 tussen €50 en €100 per m²

Aluminium pergola is veel lichter

Een goede pergola is een behoorlijk indrukwekkende constructie, en het gewicht is dus zeker van belang. Deze constructie moet jarenlang kunnen meegaan, dit in weer en wind.

Kies je voor een aluminium pergola, dan kan je heel wat kilo’s uitsparen. Het maakt de bouw meteen ook een stuk eenvoudiger. Ook is aluminium een veilig én ontbrandbaar product.

Roestvrij materiaal

Aluminium is een fantastisch materiaal om mee te werken. Het is gegarandeerd roestvrij, en het wordt bovendien niet aangetast door UV-stralen of vocht. Het trekt ook niet krom. U hoeft zich na installatie dus geen zorgen meer te maken, af en toe eens met wat water en een lucht detergent reinigen is al voldoende.

Aluminium pergola heeft geen onderhoud nodig

Een ander onmiskenbaar voordeel is dat deze constructie geen onderhoud nodig heeft. U hoeft het materiaal dus niet om de zoveel jaar opnieuw te gaan verven en lakken zoals dat bij sommige constructies in hout wel het geval is.

Door zijn gladde en glanzende afwerking trekt dit materiaal ook geen stof en zand aan. Ook is aluminium een uitstekende keuze op het vlak van zowel de thermische als de akoestische isolatie.

Ontdek de voordelen van een aluminium pergola

Ecologisch verantwoord materiaal

Aluminium is een erg milieuvriendelijk product. Het is dus ecologisch verantwoord, want het is 100% te recycleren en deze recyclage kost bovendien weinig energie. Ook is het in tal van verschillende kleuren verkrijgbaar.

Geniet van een langere levensduur

Kiest u voor een aluminium pergola, dan hoeft u zich de rest van uw leven geen zorgen over deze constructie meer te maken.

Om op veilig te spelen geven de meeste fabrikanten een gegarandeerde levensduur van minimum dertig jaar op, maar wees er zeker van dat uw kinderen en kleinkinderen ook nog plezier zullen beleven aan de constructie als die door een ervaren vakman werd geïnstalleerd.

Nadelen aluminium pergola

Aluminium pergola

Zijn er dan geen nadelen aan een aluminium pergola? Toch wel, al wegen die zeker niet op tegen de voordelen. Oordeel zelf maar.

  • Een aluminium pergola is doorgaans duurder omdat de plaatsing met allerlei te lassen constructiekosten wat duurder uitvalt.
  • Deze pergola’s zijn  ook iets moeilijker te bewerken en meestal wordt gekozen voor rechthoekige constructies.
  • In tegenstelling tot hout kan je na een aantal jaren bij aluminium de kleur niet gaan veranderen.

Bereken de prijs van je aluminium pergola

Wil je de exacte prijs kennen voor uw nieuwe aluminium pergola? Wacht niet langer! Maak zelf de vergelijking t.o.v. de andere materialen. je aanvraag zal binnen de 24 uur behandeld worden. Dit is gratis en vrijblijvend.