Zonwering terras: opties en prijzen

Heb je een terras aan je woning? Dan is een zonwering voorzien zeker een goed idee! Zo geniet je zorgeloos van je terras en je tuin bij (felle) zonneschijn. In dit artikel vind je alvast een overzicht van types, prijzen en materialen voor een zonwering voor een terras. ,

Extra info of advies nodig? Ontvang je graag prijzen op maat? Wil je het aanbod en de prijzen van leveranciers in je regio vergelijken? Dat doe je makkelijk via onze offertepagina.

Zonwering terras: prijzen per type

Voor je een zonwering voor je terras koopt, is het altijd interessant om je te vergewissen van de bestaande richtprijzen. Daarom vind je hieronder een handig overzicht per type zonwering.

Type zonweringRichtprijs
Zonneluifel€ 800 – 1.500
Vrijstaande zonneluifel€ 600 – 1.000
Zonnescreen€ 300 – 800
Schaduwdoek€ 20 – 300

Prijsbepalend naast de zonwering zijn de plaatsingskosten, en de bediening (elektrisch of manueel). Tenzij je ervoor kiest om alles zelf te plaatsen natuurlijk.

Advies nodig? Vraag en ontvang prijzen op maat

zonwering-terras

Soorten zonwering terras

Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit je kunt kiezen. Wat de beste keuze is voor jou, hangt af van verschillende factoreen, waaronder budget, grootte van je terras, stijl, enzovoort. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten!

Vrijstaande zonwering

Een vrijstaande zonwering zorgt ervoor dat je grote oppervlakten kunt voorzien van een schaduwplekje. Dit type zonwering is dus ideaal om te gebruiken op een groot terras. Vrijstaande zonweringen hebben meestal een aluminium constructie die ervoor zorgt dat ze stevig kunnen staan.

Over deze constructie wordt een vochtbestendig doek gespannen die zorgt voor de schaduw. Voor elke interieurstijl is er wel een vrijstaande zonwering beschikbaar, want ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en motieven.

vrijstaande-zonwering

Zonneluifel met knikarmen

Een zonneluifel met knikarmen wordt vaak gekozen als zonwering op het terras. Er zijn verschillende types beschikbaar, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een manueel of elektrisch zonneluifel. De luifel is voorzien van een aantal knikarmen en deze worden door bediening over het terras uitgeschoven.

Het voordeel van deze zonwering is dat het een permanente constructie is. Daarnaast is het ook eenvoudig om te bedienen. Er zijn veel kleuren beschikbaar, maar dit type van zonwering is wel prijzig en ook moeilijk zelf te plaatsen.

zonneluifel-met-knikarmen

Zonnescreens

Zonnescreens worden voornamelijk bij veranda’s gebruikt, want het zijn zonweringen die aan de buitenkant van het huis worden aangebracht. Een zonnescreen zorgt voor de afkoeling van je veranda. Dat is belangrijk tijdens hete zomerdagen, want een veranda wordt snel snikheet. Screens zijn meestal gemaakt uit polyester of glasvezel.

zonnescreen

(Schaduw)doek

Schaduwdoeken zijn een leuke en hippe manier om je terras te voorzien van zonwering, door hun unieke uiterlijk. Ze zijn een beter alternatief voor de parasol, want je hebt hier geen last van een parasolvoet. Je kunt deze zonwering makkelijk plaatsen en ook de reiniging is eenvoudig!

schaduwdoek

Advies nodig? Vraag en ontvang prijzen op maat

Extra opties voor zonwering terras

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden voor zonwering op je terras. We sommen ze hieronder voor je op!

Elektrische zonwering

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor elektrische zonwering. Dat biedt namelijk veel gemak en gebruikscomfort. Als je kiest voor een degelijk elektrisch zonnescherm, dan zal dit veel langer meegaan dan een gelijkaardig zonnescherm dat je manueel bedient. Elektrische zonwering zal je bovendien heel wat tijd uitsparen.

Het nadeel van elektrische zonneschermen is dat het duurder in aanschaf is. Daarnaast heb je ook het gevaar dat de motor stukgaat, en dan zit je meestal met hoge reparatiekosten.

Zowel screens als luifels met knikarmen kunnen elektrisch bediend worden. Je kunt ook kiezen uit verschillende vormen van bediening: via een schakelaar, afstandsbediening of smartphone.

Aluminium en houten zonwering

Op je terras kan je ook lamellen laten plaatsen. Je kunt kiezen voor aluminium lamellen, maar er kan ook hout in verwerkt worden. Het hangt ervan af wat je smaak is. Lamellen zijn ideaal voor het terras, ze geven het een moderne uitstraling en zorgen voor een aangename schaduw. Ze worden ook vaak gebruikt als zichtwering, voor de privacy.

Deze zonwering vermindert de inkijk en houdt op een modieuze manier de uv-stralen tegen. Je kunt kiezen voor kantelbare lamellen, die de zichtbaarheid en schaduw regelen. Hout en aluminium worden vaak samen gebruikt voor lamellen.

Inspiratie nodig? Vraag en ontvang prijzen op maat

Waarom kiezen voor zonwering op je terras?

Zonwering op je terras is zeker geen overbodige luxe! Het is natuurlijk wel zo dat we in een land wonen waar er meer wind en regen is dan zon, maar in de lente en zomer kunnen er toch erg warme dagen zijn. In die dagen wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten van deze heerlijke warmte, zonder je te hinderen aan de zon. Daarvoor is zonwering dus ideaal!

In vlakke zon zitten is bovendien niet gezond en het kan je huid schaden. Een zonwering zorgt dus niet alleen voor je gemak, maar ook voor je gezondheid. Bovendien geeft zonwering je terras een unieke en gezellige uitstraling en ook dat is belangrijk!

Vraag en vergelijk meerdere offertes

Er zijn heel wat soorten zonwering waaruit je kunt kiezen, maar er zijn ook heel wat verschillende professionals die je kunnen helpen met de installatie van je zonwering. Deze professionals hanteren vaak erg uiteenlopende prijzen en daarom is het interessant dat je offertes met elkaar vergelijkt. Een offerte invullen duurt slechts enkele minuten. Het is dus een eenvoudige manier om snel tot wel honderden euro’s uit te sparen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?

2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?

3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?

4. Beschrijving van uw project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.