Zonwering terras: opties en prijzen 2024

Beschik je over een terras? Dan is zonwering voor jouw terras zeker belangrijk! Met een zonnescherm geniet je ook bij een felle zon van jouw terras. In dit artikel krijg je een overzicht van de verschillende opties en prijzen.

Zonwering terras: prijzen per type

Voordat je een zonnescherm voor jouw terras koopt, is het beter om je eerst te informeren over de prijzen. Een zonneluifel kost bijvoorbeeld tussen de € 800 en € 1.500. Een vrijstaande zonneluifel kan je vinden voor een prijs tussen de € 600 en € 1.000.

Een zonnescreen is iets goedkoper met een prijs tussen de € 300 en € 800. Ten slotte heb je de goedkoopste optie, namelijk een schaduwdoek, die je kunt kopen voor een prijs tussen € 20 en € 300.

Dit zijn enkel richtprijzen voor het zonnescherm zelf. Je houdt ook best rekening met de plaatsingskosten en de bediening.

Meer weten?
Ontvang gratis info en deskundig advies op maat.
arrow Ontvang offertes

Soorten zonwering terras

Je hebt de keuze uit verschillende producten voor zonwering voor jouw terras. Ze zijn allemaal goed. Jouw keuze zal vooral afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals jouw stijl en budget. Dit hangt ook af van de grootte van jouw terras. Lees hieronder over de verschillende soorten zonwering.

Vrijstaande zonwering

Met een vrijstaande zonwering zorg je ervoor dat een groot deel van jouw terras in de schaduw ligt. Heb je een groot terras? Dan is dit een zeer geschikte optie.

Een vrijstaande zonwering heeft meestal een constructie van aluminium. Daarover wordt een vochtbestendig doek gespannen dat voor schaduw zorgt. Dit type zonwering biedt een ruime keuze aan kleuren en stijlen waaruit je kunt kiezen.

Een vrijstaande zonwering op het terras.

Zonneluifel met knikarmen

Moderne luifels met knikarmen worden heel vaak gekozen. Je kan kiezen uit een manuele of elektrische zonneluifel. Deze luifels, uitgerust met knikarmen, maken het mogelijk het terras te overschaduwen wanneer ze bediend worden.

Het bedienen van deze luifels is heel eenvoudig en ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Echter, de voornaamste nadelen zijn dat ze vrij prijzig zijn en moeilijk zelf te installeren.

Zonnescreens

Een zonnescreen gebruik je meestal voor een veranda. Je brengt ze aan de buitenkant van jouw woning aan. Dit type zonwering houdt de temperatuur in jouw veranda laag, wat nodig is omdat een veranda snel heel warm kan worden.

Een zonnescreen op een veranda.

(Schaduw)doek

Een schaduwdoek vormt een prachtig alternatief voor een parasol, zonder de hinder van een parasolvoet. Het is eenvoudig te installeren en schoon te maken.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes op maat en bespaar kosten.

Extra opties voor zonwering terras

Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden voor zonwering op je terras. We sommen ze hieronder voor je op!

Elektrische zonwering

Elektrische zonwering wordt meer en meer gebruikt. Met elektrische zonwering win je veel meer tijd en comfort ten opzichte van manuele zonwering.

Het gaat trouwens ook langer mee. Het nadeel is dat het veel duurder is. Als de motor eens stuk gaat, zit je ook vast met reparatiekosten.

Screens en luifels met knikarmen kan je elektrisch bedienen. Je kan uit verschillende soorten bediening kiezen. Je kan jouw zonwering met een schakelaar, afstandsbediening of smartphone bedienen.

Aluminium en houten zonwering

Voor zonwering op je terras kun je ook lamellen gebruiken. Je kunt kiezen voor aluminium of hout. Lamellen zijn perfect voor je terras.

Ze zorgen voor schaduw bij elke hoeveelheid zonlicht. Ten slotte zijn ze perfect voor privacy, want de lamellen blokkeren het zicht.

Een uitschuifbare terrasoverkapping met een waterdicht doek.

Waarom kiezen voor zonwering op je terras?

Misschien denk je dat zonwering niet interessant is hier in België. We zijn misschien een land met veel regen en wind, maar in de zomer kan het heel warm zijn.

Voor die dagen is het toch wel belangrijk om goede zonwering te hebben. In de zon zitten is niet altijd gezond zonder bescherming. Zonwering is dus ook een pluspunt voor je gezondheid!

Ook interessant voor jou:

Wat is de beste buitenzonwering om te gebruiken?

+
De beste buitenzonwering hangt af van je voorkeuren en situatie. Zonneluifels zijn bijvoorbeeld ideaal voor grote terrassen. Zonnescreens bieden veel bescherming tegen fel zonlicht en zijn perfect voor veranda’s.

Hoeveel graden koeler wordt het met screens?

+
Het gebruik van screens kan de temperatuur sterk laten dalen. Het hangt natuurlijk af van de intensiteit van de zon en de kwaliteit van de screens. Gemiddeld kunnen zonnescreens de temperatuur tussen 5 en 15 graden Celsius verlagen.

Ben jij geïnteresseerd in een terrasoverkapping? Vul het formulier in en ontvang offertes

Door het formulier in te vullen, ontvang je gratis offertes van specialisten. Zij kunnen je adviseren en helpen, de juiste keuzes te maken. Door offertes te vergelijken, krijg je meer inzicht in de prijzen en de verschillende mogelijkheden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.