Glas voor veranda: soorten profielen, voordelen en prijs

Gezien de vele mogelijkheden van glas voor je bestaande of nieuwe veranda, kan het soms een uitdaging zijn om het juiste glas te kiezen. Toch is dit een belangrijke keuze aangezien je veranda uit grote oppervlakten glas bestaat. Hieronder worden de verschillende soorten verandaglas en profielen uitgebreid besproken. Lees verder en ontdek de voordelen, verschillen en prijzen van de diverse types verandaglas.

Welke profielen zijn beschikbaar voor glazen veranda’s?

Niet alleen het verandaglas, maar ook de raamprofielen zijn van groot belang. Het glas kan zo bijvoorbeeld geplaatst worden in hout, pvc, staal of aluminium. Hierna worden de mogelijkheden toegelicht om jouw keuze te vergemakkelijken.

Hout

Wanneer je voorkeur uit gaat naar een landelijke stijl is hout misschien wel iets voor jou! Hout zorgt door zijn charme voor een mooie uitstraling van je veranda. Ook geeft het je veranda een warm gevoel. Een nadeel van hout is dat het regelmatig onderhoud vereist. 

Pvc

Pvc is een goedkoper alternatief voor raamprofielen. Dit type raamprofielen zijn combineerbaar met verschillende stijlen doordat ze beschikbaar zijn in verschillende afmetingen en kleuren. 

Staal

Hou je toch meer van een strakkere look? Dan zijn stalen profielen ideaal voor jouw veranda! Stalen profielen bieden een hoge kwaliteit aan je veranda en zijn makkelijk te onderhouden.

Aluminium

Aluminium raamprofielen zijn zeer populair. Dit komt door het feit dat aluminium een zeer sterk materiaal is. Aluminium is iets duurder dan pvc omdat het slanker kan worden toegepast in je veranda waardoor je minder glasruimte verliest. Deze kunnen dus ook fungeren als speciale raamprofielen.

Ontvang je graag offertes?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Voordelen van een glazen veranda

Een glazen veranda biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is dat de grote hoeveelheid aan beglazing ervoor zorgt dat je op elk moment van het jaar van je tuin kan genieten.

Daarnaast zorgt een glazen veranda voor veel natuurlijke lichtinval in je woning. Wanneer de zon schijnt zorgt het glas ook voor een serre-effect waardoor het veel warmte afgeeft. Alleen maar voordelen voor je energiefactuur dus!

Een aluminium veranda aan een wit modern huis.

Wat kost een veranda met glas?

De prijs van verandabeglazing varieert naargelang een aantal factoren. Zo zijn de soort, oppervlakte en de dikte van het glas zeer bepalend voor de prijs net zoals het type raamprofielen. Het is daarom moeilijk om een vaste prijs te geven voor het plaatsen van glazen in je veranda.

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor HR ++ glas (dubbel isolatieglas of hoogrendementsglas). De prijs van dit glas is ongeveer 35 euro per vierkante meter.

Wat betreft de profielen vallen pvc en aluminium erg in de smaak. Pvc is de goedkoopste optie. Hiervoor betaal je rond de 10.00025.000 euro. Aluminium is gemiddeld 10 20% duurder dan pvc. Gaat je voorkeur uit naar stalen profielen? Dan betaal je tussen de 35.000 en 60.000 euro.

Welke soorten beglazing zijn er voor de veranda?

1. Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is zeer duurzaam en geeft je ook een extra veilig gevoel. Het glas is voorzien van een PVB-folie waardoor het bij inslag niet in gevaarlijke glasscherven uiteen valt. Vaak wordt dit glas gebruikt voor verandadaken omdat het bestand is tegen takken, hagel of inbraakpogingen.

2. Zonwerend glas

Zonwerende glazen zijn de perfecte optie voor een comfortabele veranda. Het voorkomt dat de veranda in de zomer te warm wordt en beperkt warmteverlies in de winter. Het is dus een ideale oplossing voor een veranda die naar het zuiden is gericht.

Een moderne glazen veranda.

3. Zelfreinigend glas

Dit glas is ideaal wanneer jij niet zo van poetsen houdt. Het glas is aan de buitenkant voorzien van een titaniumoxide coating. Hierdoor kan het vuil zich moeilijk hechten aan het glas. Met het zelfreinigend glas heb je dus minder zorgen!

Advies nodig van een expert?
Vraag gratis een offerte aan!

Ook interessant voor jou:

Is het belangrijk dat ik kies voor isolerend glas?

+
Isolerende beglazing is tegenwoordig een standaard voor veranda’s. Het vermijdt de koude in de winter en houdt de warmte goed binnen. Op lange termijn kan je zo vele energiekosten besparen.

Het is hierbij ook belangrijk dat het isolerend glas ook over een zonnewering beschikt. Op die manier wordt steeds een maximum aan daglicht binnengelaten zonder dat het je verblindt. 

Bestaat er een voordelig alternatief voor glas?

+
Het plexiglas en de polycarbonaat platen zijn goede en veilige alternatieven voor echt glas. Wil je dus gevaarlijke glassplinters vermijden? Bekijk dan zeker deze alternatieven.

Plexiglas bestaat uit de kunststof acrylaat. Dit materiaal is tot 25 keer steviger dan gewoon glas. Een nadeel is dat dit materiaal niet zo krasbestendig is.

Polycarbonaat platen bestaan uit een lichtdoorlatende kunststof die eveneens als alternatief kan dienen voor glas. Het is een bijzonder stevig materiaal en is tot 250 keer slagvaster dan een glasplaat van dezelfde dikte. Het kan hierdoor perfect dienen als dak van de veranda.

De polycarbonaatplaat is zeer budgetvriendelijk aangezien ze goedkoper is dan echt glas. Daarnaast is het ook tot 2 keer goedkoper dan plexiglas.

Wat is het beste glas voor mijn veranda?

+
Het aanbod van glassoorten is groot. Daardoor hangt de keuze af van jouw soort veranda. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

– Hoe vaak wil ik mijn veranda gebruiken?
– Hoe veilig moet mijn veranda zijn?
– Wat is mijn budget?

Wat kost een glazen schuifwand per vierkante meter?

+
De kosten van het glas voor je veranda schommelen rond de 1.350 euro per vierkante meter. De kosten zijn wel zeer afhankelijk van een aantal factoren zoals:

– Het soort glas 
– Het aantal lagen glas
– De technieken die nodig zijn bij het plaatsen van het glas
– Het plaatsen van een glazen schuifwand

Kan ik slechts het dak, schuifdeur of de wand van glas voorzien, in plaats van de hele veranda?

+
Het is perfect mogelijk om enkel een schuifdeur, dak of wand met glas te bekleden. Een glazen schuifwand en een glazen dak zijn ook zeker combineerbaar met elkaar, afhankelijk van jouw smaak!

Interesse in een glazen veranda? Vul het formulier in en ontvang op maat gemaakte offertes

Heb jij hulp nodig bij de keuze van glas voor je veranda? Hieronder kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.