Houten terrasoverkapping: kostprijs en keuzemogelijkheden

Droom jij ook van een houten terrasoverkapping? Je bent niet alleen: de helft van de mensen die investeren in een terrasoverkapping, kiezen voor een houten exemplaar. Hout is ontzettend populair omdat het zo prachtig staat in de tuin. Het heeft een landelijke en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn de mogelijkheden met hout eindeloos. Precies daarom vind je voor iedere woning dé perfecte houten terrasoverkapping. Ook voor jouw tuin!

Waarom kiezen voor een houten terrasoverkapping?

Hout is een zeer geliefd materiaal voor terrasoverkappingen. En dat heeft zijn redenen!

 1. Hout kan je gemakkelijk bewerken. Dankzij dit materiaal is alles mogelijk. Om de paar jaar kan je je tuin zelfs een compleet nieuwe look aanmeten, door je houten terrasoverkapping te herschilderen in een andere kleur.
 2. Hout heeft een natuurlijke uitstraling. Met een houten terrasoverkapping zet je het beoogde buitengevoel nog meer in de verf. Je leeft echt in je tuin.
 3. Een houten terrasoverkapping is snel en eenvoudig te plaatsen.
 4. Je hebt geen vergunning nodig voor een terrasoverkapping.
 5. Hout is een zeer duurzaam materiaal. Kies je voor hardhout? Dan gaat je terrasoverkapping zeker 25 jaar mee.
 6. Hout is goedkoper dan andere materialen (aluminium of pvc).
 7. Je kan het hout kiezen dat het beste past bij jouw woning: kleur, textuur, houtsoort, afmeting, grootte,…
 8. Een houten terrasoverkapping geeft de waarde van je woning een flinke boost.
 9. Dankzij een houten terrasoverkapping kan je het hele jaar door genieten van je tuin en de buitenlucht. Ook als het regent.
 10. Onze zomers worden steeds warmer. Een terrasoverkapping houdt je terras heerlijk fris. Bovendien biedt het zowel jou als je tuinmeubels een prima bescherming tegen schadelijke uv-stralen.

Waarom nog langer dromen? Neem hier contact op met enkele vakmannen. Zij maken geheel vrijblijvend een offerte op. Je doet er goed aan verschillende prijzen te vergelijken. Zo bespaar je gemakkelijk enkele honderden euro’s! Wie weet… binnen enkele maanden zit jij in je tuin met vrienden te genieten van het eerste, frisse lentezonnetje.

houten terrasoverkapping

Hoeveel kost een houten terrasoverkapping?

Heb je graag al een idee van de kostprijs? De prijzen voor een houten terrasoverkapping gaan van €500 tot e2.500. Dit is een richtprijs, inclusief plaatsing. Het totale kostenplaatje wordt natuurlijk bepaald door de grootte van het stuk tuin dat je wenst te overkappen. Maar ook een aantal andere factoren spelen een rol:

 • Houtsoort
  • Kies je voor hardhout? Dan schiet de kostprijs de hoogte in. Je terrasoverkapping gaat dan wel gemakkelijk 25 jaar mee. Bovendien is hardhout milieuvriendelijk en van nature bestand tegen vocht en schimmels. Prijzen vanaf €2.000.
  • Kies je voor geïmpregneerd hout, zoals beuk, eik, kastanje, den,…? Dat trekt de kostprijs een flink stuk naar beneden. Deze houtsoorten worden geïnjecteerd met beschermende vloeistoffen om houtrot te voorkomen. Prijzen vanaf €500.
 • Dakbedekking: Het materiaal dat je kiest als dakbedekking is bepalend voor de prijs.
 • Elektriciteit: Wens je een sfeervolle led-verlichting? Of ga je een gezellige buitenkeuken installeren? Alles is mogelijk… maar dat heeft zijn prijs.
 • Schuifwanden: Je kan ervoor kiezen om (een deel van) je houten terrasoverkapping af te sluiten met schuifwanden. Zo zit je nog beter beschut tegen hevige wind en regen. Schijnt de zon optimaal? Dan zet je de schuifdeuren open.

Je merkt het: de ene terrasoverkapping is de andere niet. Er zijn zoveel nieuwe snufjes en opties, dat je er goed aan doet om je persoonlijke wensen te bespreken met een specialist. Hij geeft je advies op maat en vertelt je over de mogelijkheden in jouw tuin. Succes!