Carport prijzen: modellen en trends !

Carport op maat laten plaatsen


Een carport is een overkapping die je auto beschermt tegen allerhande weersomstandigheden. Carport prijzen zijn sterk afhankelijk van het materiaal, of je een vrijstaande carport wil, de grootte en de afwerking. Laat je niet te snel verleiden door lage carport prijzen, want op langere termijn kan je kostenplaatje toch nog sterk oplopen door gebreken, onderhoudskosten en beperkte duurzaamheid.

Voor een kwalitatieve carport betaal je net iets meer. Maar dan kan je gegarandeerd jarenlang genieten van een stevige constructie. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden, verschillende materialen en bijhorende richtprijzen.

📩 Ontvang offertes op maat voor jouw ideale carport 📩

De beste prijs vinden voor je carport? Vraag gratis offertes op maat aan bij de beste carportbouwers en vergelijk vrijblijvend!

👉 Gratis offertes ontvangen

Wat is het verschil met een garage?

Een carport is meestal een pak goedkoper dan een standaard garage. Bij een garage is je wagen echter net wat meer beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden waar we in België mee te kampen hebben.

Hout of metaal? Je keuze bepaalt ook de prijs van je carport.

Houten of aluminium carport

Carports zijn te koop in alle mogelijke stijlen en afwerkingen die je kan bedenken. Het is onmogelijk om een vaste prijs te plakken op een carport. Daarom geven we in ons overzicht richtprijzen (zonder plaatsingskosten) mee.

Je zal merken: over het algemeen zijn carports niet zo duur. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door het gekozen materiaal. Wat zijn de voordelen en prijzen van de verschillende materialen?

Vergelijk carportspecialisten

Een houten carport

Welk hout voor carport kiezen?

Hout is een zeer geliefd materiaal omwille van de charmante, warme uitstraling. Woon je in een modern of een klassiek huis? Je vindt altijd een houten carport die perfect bij je woning past in allerhande houtsoorten. Hout is prima te bewerken, dus alles is mogelijk! Vaak wordt gekozen voor douglas, eik of geïmpregneerd hout. Hout is zonder twijfel het goedkoopste materiaal, maar het is niet zo duurzaam.

Een standaard houten carport heb je vanaf 500 euro. Wens je een luxueuze afwerking? Dan moet je rekenen op prijzen vanaf 1.000 euro. Voor hout geldt de regel: hoe dikker het hout, hoe steviger je carport, hoe hoger de prijs.

Een metalen carport

metalen carport

Eigenaars van een moderne woning vallen vaak voor de stijlvolle uitstraling van een metalen carport. Deze zijn gemaakt van staal of aluminium (of een combinatie van deze materialen).

Het resultaat? Een strakke, knappe look, die de waarde van je huis doet stijgen. Het materiaal is sterk, maar toch licht, zodat het fijn is om mee te werken en weer en wind kan doorstaan. Metalen carports gaan jarenlang mee. Bovendien vereist een aluminium exemplaar geen onderhoud.

Een aluminium carport is een interessante en duurzame investering. Daarom liggen de prijzen opvallend hoger. Reken op offerteprijzen vanaf 1.500 euro.

Tip! Verkies je de stevigheid van metaal, maar wil je het kostenplaatje zoveel mogelijk drukken? Kies dan voor staal. Dat is goedkoper dan aluminium (prijzen vanaf 1.000 euro).

Houten of metalen carport

Ontvang GRATIS advies

Andere factoren die carport prijzen bepalen

Vrijstaande carport prijzen factoren

Het carportmateriaal is doorslaggevend voor de prijs. Maar je kan nog heel wat andere keuzes maken die het kostenplaatje beïnvloeden.Model: Wordt de carport aan je huis gebouwd? Of gaat het om een vrijstaande carport?

Het type dak dat je verkiest 

Van welk materiaal wordt het dak gemaakt? Een pvc-dak is het goedkoopst. Een stalen dak is ook zeer betaalbaar en al iets steviger. Kies je voor een duurder dak van dakleer? Dan is je carport prima geïsoleerd. Ook is er een verschil tussen een plat dak, zadeldak en een schuin dak.

Wil je zonnepanelen op het dak?

Een carport maak je zo duur als je wilt. Tegenwoordig is het mogelijk om je dak te bedekken met geïsoleerde panelen of zonnepanelen.

Welke kleur wil je?

Kies je voor een aluminium carport met een kleurtje? Dan betaal je meer.

Grootte en kwaliteit van de installatie

Wens je een ruimere carport met een dak dat bestand is tegen extreem ongure weersomstandigheden? Dan betaal je gemakkelijk €3.000 tot €4.000.

Wil je een dubbele carport?

Heb je twee wagens? Dan is een dubbele carport de oplossing voor jou. Net zoals bij de grootte van de carport heeft dit wel een invloed op de prijs.

Luxe uitstraling of niet?

Een carport met speciaal glas, of sfeervolle verlichting,… oogt bijzonder knap. Maar die knappe look heeft zijn prijs.

Plaatsingskosten aangerekend door de installateur

Je kan ervoor kiezen om je carport zelf te plaatsen, maar onderschat dit niet! Een juiste plaatsing vereist heel wat ervaring en vakkennis. Haal er dus bij voorkeur een vakman bij. Al worden er dan ook plaatsingskosten aangerekend (ongeveer €800).

De prijzen van carports hangen van een aantal factoren af

Welk hout voor carport kiezen

Carport prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s… Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Ook de gekozen leverancier kan een verschil maken, denk maar aan de variabele plaatsingskosten.

Kan ik besparen op de kosten van een carport door offertes te vergelijken?

Carport: offerte vergelijken voor metalen of houten carport

Ja, je kan enorm besparen op het laten plaatsen van een carport door verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Het best focus je wel niet enkel op de prijs, maar ook op de dienstverlening die hieraan gekoppeld is.

Bij het vergelijken van verschillende offertes leg je enkel de offertes naast elkaar die hetzelfde inhouden. Zo voorkom je dat er later nog onverwachte kosten komen opdagen.

Andere initiatieven waarmee je kan besparen

Wanneer het gaat over een woning die ouder is dan 10 jaar heb je mogelijk recht op een verlaagd btw-tarief van slechts 6%. Meer info vind je hier.

Klik hier om vrijblijvend offertes te vragen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.