Carport prijzen: modellen en trends 2024

Een carport is een afdak dat je auto beschermt tegen regen, stormen, hevige wind en meer. De prijzen ervan hangen af van het materiaal, de grootte en of je een vrijstaande of vaststaande carport wilt. In dit artikel wordt alles uitgebreid uitgelegd. Ben je al overtuigd en wil je graag een carport laten installeren? Aarzel dan niet en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo vergelijk je verschillende specialisten in je buurt.

Wat zijn de kosten van een carport per materiaal?

Er zijn vele soorten materialen waaruit je kunt kiezen. Deze materialen hebben elk hun unieke eigenschappen en ook verschillende prijzen.

Houten carport

Een houten carport heeft een warme uitstraling. Daarom is het ook een populaire keuze als materiaal. Het grootste voordeel van een houten carport is dat het bij vele soorten woningen past.

Woon jij modern of klassiek? Er is altijd een carport die bij je woning past. De soorten hout die gebruikt worden zijn vaak eik, douglas en geïmpregneerd hout. Je hebt dus veel keuze.

Je moet de houten carport goed onderhouden, omdat je hem moet vernissen en schilderen om te beschermen tegen weersomstandigheden. Hout heeft tevens een grote draagkracht.

Hout is niet de goedkoopste optie, omdat het een natuurproduct is. De prijzen starten vanaf 500 euro. De prijzen van een houten carport kunnen oplopen tot meer dan 1.000 euro.

Een houten carport met een auto onder.

Aluminium carport

Wanneer je een modern huis hebt, is het plaatsen van een aluminium carport overkapping misschien wel de beste optie voor jou. Door de moderne uitstraling zorgt de aluminium carport ervoor dat je auto en je woning er mooi uit komen te zien.

Aluminium is duurzaam materiaal; het heeft een lange levensduur. Ook is het licht, waardoor je het dus simpel kunt bewerken.

Zoals al eerder gezegd, is aluminium duurzaam materiaal. Het kan goed tegen stormen, bijvoorbeeld. Het zal dan niet afbreken of barsten. Je hebt er bovendien 30 jaar plezier aan.

De gemiddelde prijs van een aluminium carport begint vanaf 1.500 euro, afhankelijk van factoren zoals de grootte, of deze vrijstaand is of niet, en meer.

Een aluminium carport tegen de gevel van een woning.

Andere factoren die carport prijzen bepalen

Er zijn veel factoren die de prijs van je carport beïnvloeden en waarmee je rekening moet houden. Het model, de grootte en andere kenmerken kunnen de kosten van de aanbouw van je carport snel verhogen. Hier zijn ze allemaal opgesomd, zodat jij de beste keuze zult maken voor jouw carport.

Op zoek naar een carport specialist?
Vraag hier gratis offertes aan!

Het type dak dat je verkiest

Het materiaal waarvan je dak is gemaakt, is een belangrijke keuze. Een pvc dak is de goedkoopste optie en biedt goede kwaliteit. Ook is pvc eenvoudig te bewerken.

Wil je steviger dakmateriaal dat toch betaalbaar blijft? Kies dan voor een dak van staal. Dakleer is ook een prima materiaal dat uitstekende isolatie biedt, maar dit komt met hogere kosten.

Er zijn tevens verschillende soorten daken beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. Je kunt kiezen uit een plat dak, een schuin dak en een zadeldak.

Een PVC dak.

Wil je zonnepanelen op het dak?

Tegenwoordig bestaan er heel wat extra’s voor je carport, waaronder zonnepanelen of geïsoleerde zonnepanelen. Deze zijn goed voor het milieu, gaan lang mee en zorgen ervoor dat je flink wat geld bespaart op je energierekening.

Heb je een elektrische wagen? Dan kunnen deze zonnepanelen zeker van pas komen voor je oplader die onder je carport naast je wagen staat. Wel zijn de prijzen hiervan redelijk hoog.

De prijs van solar carports is afhankelijk van de grootte, de constructie en het aantal te plaatsen zonnepanelen. Je zult ongeveer 2.000 euro extra betalen voor zonnepanelen op je carport.

Het is een investering, omdat je op termijn dit geld zult terugverdienen door de besparingen.

Een carport met zonnepanelen.

Welke kleur wil je?

Als je een kleur wilt toevoegen aan je constructie, zullen de plaatsingskosten van je carport hoger liggen. Dit is wel een mooie toevoeging.

Een stalen carport wordt vaak bedekt met een kleurtje. Hierbij kun je kiezen tussen een volledig dekkende of een halfdekkende verflaag.

Taupe, wit en bruin zijn goede keuzes voor je houten carports. Heb je een metalen of stalen carport? Dan is zwart een uitstekende keuze.

Grootte en kwaliteit van de installatie

Deze twee zaken kunnen de prijs van je constructie sterk bepalen. De kosten zijn natuurlijk sterk afhankelijk van het feit dat je een sterk dak wilt, hoeveel meter breed je je carport wilt hebben, welk materiaal je hierbij wilt gebruiken en andere factoren.

Wil je een dubbele carport?

Een dubbele carport biedt plaats aan twee auto’s of meer. De gemiddelde afmetingen hiervan zijn 7,2 meter breed en 7,2 meter lang. Met deze afmetingen is er voldoende ruimte om je auto te parkeren en uit te stappen.

Afhankelijk van het materiaal zullen de plaatsingskosten voor deze op maat gemaakte carport overkapping tussen 2.200 en 4.000 euro liggen.

Een dubbele carport voor een woning.

Luxe uitstraling of niet?

Door je carport overkapping een luxe uitstraling te geven, zullen de kosten natuurlijk hoger uitvallen. Hierbij kun je ook vele kanten op.

Ten eerste kun je bijvoorbeeld sfeerverlichting plaatsen. Dit ziet er mooi uit, vooral ‘s avonds en ‘s nachts. Ten tweede kun je er speciaal glas in plaatsen dat ervoor zal zorgen dat je carport direct moderner uitziet.

Tenslotte is het een goede optie om opslagruimte toe te voegen aan je aangebouwde carport. Dit is zeer handig als je wat extra opbergruimte wilt voor materialen voor je auto. Ook kan dit van pas komen voor tuingereedschap, klusgereedschap en meer.

Plaatsingskosten aangerekend door de installateur

Je kunt ervoor kiezen om je carport zelf te installeren. Als je dit zelf kunt doen, levert het een besparing op. Onderschat het harde werk wel niet, er komt veel bij kijken en het is een zware klus.

Schakel voor de bouw van je carport dus voor alle zekerheid een echte vakman in. Dan ben je zeker van een goed resultaat. De plaatsingskosten zijn dan wel hoger. Voor een specialist betaal je al snel 800 euro.

Wil je graag een carport laten plaatsen?
Vul dan dit formulier in en krijg advies op maat!
arrow Ontvang gratis offertes

Ook interessant voor jou:

Wat is de prijs van een landelijke carport in 2024?

+
Dit is lastig te zeggen. De prijs voor een standaard landelijke carport op maat start vanaf 500 euro. Wil je een plat dak van hoge kwaliteit? Dan betaal je ongeveer 600 euro meer.

Als je een zadeldak voor je carport wilt, liggen de prijzen meestal tussen de 2.200 en 4.000 euro. Verder zijn er vele factoren die de prijs beïnvloeden, zoals berging, luxueuze afwerkingen en de grootte.

Wat is de prijs van een eiken carport?

+
Voor een standaard eiken carport met een houten afdak van 3 meter breed, 6 meter diep en 2,5 meter hoog betaal je ongeveer 2.000 euro. Deze prijs kan snel oplopen tot ongeveer 3.000 euro, afhankelijk van de grootte en diverse extra’s die eerder in dit artikel zijn besproken.

Wat is duurder: een pvc, aluminium, metalen of houten carport?

+
Deze soorten hebben allemaal verschillende prijzen. Voor een houten carport betaal je in principe al vanaf 100 euro. Voor andere materialen zoals pvc, staal en aluminium, liggen de prijzen tussen de 1.000 en 4.000 euro.

Wil je een carport kopen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met vakmensen

Ben je door dit artikel geïnteresseerd in het plaatsen van een carport? Vul dan het formulier in en ontvang tot vijf gratis offertes die volledig vrijblijvend zijn. Zo vergelijk je specialisten in je buurt en kun je eenvoudig een keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.