Carport prijzen: modellen en trends voor 2019

 
Carport prijzen
Carport prijzen zijn sterk afhankelijk van het materiaal, de grootte en de afwerking. Laat je niet te snel verleiden door lage carport prijzen, want op langere termijn kan je kostenplaatje toch nog sterk oplopen door gebreken, onderhoudskosten en beperkte duurzaamheid. Voor een kwalitatieve carport betaal je iets meer. Maar dan kan je gegarandeerd jarenlang genieten van een stevige constructie. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden, verschillende materialen en bijhorende richtprijzen.

Hout of metaal? Je keuze bepaalt de prijs van je carport.

Carports zijn te koop in alle mogelijke stijlen en afwerkingen. Het is onmogelijk om een vaste prijs te plakken op een carport. Daarom geven we in ons overzicht richtprijzen (zonder plaatsingskosten) mee. Je zal merken: over het algemeen zijn carports niet zo duur. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door het gekozen materiaal. Wat zijn de voordelen en prijzen van de verschillende materialen?

  1. Houten carport

Hout is een zeer geliefd materiaal omwille van de charmante, warme uitstraling. Woon je in een modern of een klassiek huis? Je vindt altijd een houten carport die perfect bij je woning past. Hout is prima te bewerken, dus alles is mogelijk! Vaak wordt gekozen voor douglas, eik of geïmpregneerd hout. Hout is zonder twijfel het goedkoopste materiaal, maar het is niet zo duurzaam.

Een standaard houten carport heb je vanaf 500 euro. Wens je een luxueuze afwerking? Dan moet je rekenen op prijzen vanaf 1.000 euro. Voor hout geldt de regel: hoe dikker het hout, hoe steviger je carport, hoe hoger de prijs.

carport prijzen

  1. Metalen carport

Eigenaars van een moderne woning vallen vaak voor de stijlvolle uitstraling van een metalen carport. Deze zijn gemaakt van staal of aluminium (of een combinatie van deze materialen). Het resultaat? Een strakke, knappe look, die de waarde van je huis doet stijgen. Het materiaal is sterk, maar toch licht, zodat het fijn is om mee te werken. Metalen carports gaan jarenlang mee. Bovendien vereist een aluminium exemplaar geen onderhoud.

Een aluminium carport is een interessante en duurzame investering. Daarom liggen de prijzen opvallend hoger. Reken op offerteprijzen vanaf 1.500 euro.

Tip! Verkies je de stevigheid van metaal, maar wil je het kostenplaatje zoveel mogelijk drukken? Kies dan voor staal. Dat is goedkoper dan aluminium (prijzen vanaf 1.000 euro).

 

Andere factoren die carport prijzen bepalen

Het carportmateriaal is doorslaggevend voor de prijs. Maar je kan nog heel wat andere keuzes maken die het kostenplaatje beïnvloeden.

  • Model Wordt de carport aan je huis gebouwd? Of gaat het om een vrijstaande carport?
  • Dak Van welk materiaal wordt het dak gemaakt? Een pvc-dak is het goedkoopst. Een stalen dak is ook zeer betaalbaar en al iets steviger. Kies je voor een duurder dak van dakleer? Dan is je carport prima geïsoleerd.
  • Zonnepanelen Een carport maak je zo duur als je wilt. Tegenwoordig is het mogelijk om je dak te bedekken met geïsoleerde panelen of zonnepanelen.
  • Kleur Kies je voor een aluminium carport met een kleurtje? Dan betaal je meer.
  • Grootte en kwaliteit Wens je een ruimere carport met een dak dat bestand is tegen extreem ongure weersomstandigheden? Dan betaal je gemakkelijk 3.000 tot 4.000 euro.
  • Luxe Een carport met speciaal glas, of sfeervolle verlichting,… oogt bijzonder knap. Maar die knappe look heeft zijn prijs.
  • Plaatsingskosten Je kan ervoor kiezen om je carport zelf te plaatsen, maar onderschat dit niet! Een juiste plaatsing vereist heel wat ervaring en vakkennis. Haal er dus bij voorkeur een vakman bij. Al worden er dan ook plaatsingskosten aangerekend (ongeveer 800 euro).

Carport prijzen

De ene carport is de andere niet…

Carport prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s… Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Ook de gekozen leverancier kan een verschil maken, denk maar aan de variabele plaatsingskosten. Daarom doe je er goed aan om enkele offertes met elkaar te vergelijken. Je bespaart gegarandeerd een flink bedrag uit. Klik hier om vrijblijvend offertes te vragen!

Wil je een aangebouwde of losstaande carport? Die keuze zal bepalen of je al dan niet een bouwvergunning zult moeten aanvragen bij je gemeente. Wij geven je wegwijs doorheen de voorwaarden.

Verder lezen

Een carport biedt een aantal eigenschappen dat zich differentieert van een garage. Zo is er bij een carport zo goed als geen onderhoud nodig, kan je er eenvoudig zonnepanelen op plaatsen en kan het makkelijk uitgebreid worden.

Verder lezen