Carports

Ook je wagen heeft recht op de beste bescherming. Heb je geen garage, dan is de carport de goedkoopste en meest efficiënte oplossing.

Waarom kiezen voor een carport?

Meer dan alleen een bescherming voor je wagen

De carport is de ideale plek voor wie zijn wagen, fiets, motor of zelfs caravan extra bescherming wilt bieden.

  1. Hoewel hier dikwijls over getwijfeld wordt, biedt een carport een even goede bescherming tegen koude temperaturen, regenbuien en hevige rukwinden. Heb je in de winter vaak bevroren ruiten, dan is dit al een zorg die je achterwege kan laten.
  2. Een carport is een ideale opbergruimte. Zo kan je er je fietsen in opslaan, maar ook je BBQ,…
  3. Carports bieden ook jou de nodige bescherming en kan dus ook als terrasoverkapping fungeren.
  4. Als extra parkeergelegenheid zal een carport ook een meerwaarde betekenen voor je woning

Een carport uit hout is een intuïtieve en goede keuze. Toch zijn er heel wat verschillende opties. Maak komaf met die keuzestress en ontdek welk hout het beste bij je past.

Verder lezen

Wil je een aangebouwde of losstaande carport? Die keuze zal bepalen of je al dan niet een bouwvergunning zult moeten aanvragen bij je gemeente. Wij geven je wegwijs doorheen de voorwaarden.

Verder lezen

Een carport biedt een aantal eigenschappen dat zich differentieert van een garage. Zo is er bij een carport zo goed als geen onderhoud nodig, kan je er eenvoudig zonnepanelen op plaatsen en kan het makkelijk uitgebreid worden.

Verder lezen

De prijs van een carport is voornamelijk afhankelijk van 3 factoren: het materiaal, de grootte van de carport en de afwerking? Ontdek de prijs voor jouw carport en de trends in 2019.

Verder lezen

Hout, aluminium of PVC: jouw keuze bepaalt de prijs

Niet onbelangrijk is uiteraard de prijs. Deze ligt namelijk veel lager dan bij een garage. Waar bij een garage de kosten hoog kunnen oplopen, moet je bij een carport enkel rekening te houden met het materiaal, de grootte, de afwerking. Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen:

Materiaal Richtprijs
Hout Tussen €1.500 en €2.000
Aluminium Tussen €2.000 en €3.000
Staal Tussen €1.000 en €1.500

Zijn er verplichtingen bij het installeren van een carport?

Elke aanbouw aan een woning kan verplichtingen met zich meebrengen. Informeer hiervoor steeds bij je gemeente. Mogelijk zal je voor je carport een bouwvergunning moeten aanvragen. Verder dien je bij het plaatsen van een carport rekening te houden met volgende factoren:

  • Metaal en hout zijn de voorkeursmaterialen. Elke materiaal heeft zijn eigen kostprijs en per materiaal kan de totaalprijs dan weer variëren naargelang de grootte van de carport. Belangrijk is om vooraf altijd langs te gaan bij een expert die je vrijblijvend zal adviseren over de beste materialen voor jouw situatie.
  • Denk ook altijd na over het onderhoud. Metaal is niet roestbestendig en hout kan dan weer het slachtoffer worden van vocht. Een adequate nabehandeling zal je carport beschermen tegen weersomstandigheden en de levensduur ervan verlengen. Bovendien zal het ook de esthetische waarde verhogen.
  • Het klinkt als vanzelfsprekend, maar denk aan de plek waar je je carport wilt plaatsen. Het is van belang dat deze op een plek ligt die makkelijk bereikbaar is t.o.v. je woning.