Zonwering veranda: jouw mogelijkheden en prijzen

Zodra het lentezonnetje zich laat zien, is het aangenaam warm in je veranda. Heerlijk! Maar de temperatuur in je veranda kan hoog oplopen onder een sterke zomerse middagzon. Hoe los je dat op? Heel eenvoudig: met een zonwering voor je veranda. Met een verandazonwering aan de binnen- of de buitenkant houd je de temperatuur in je veranda prima op peil. Bovendien bescherm je je gezin tegen schadelijke UV stralen en verbleken je meubels minder snel. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw veranda? En naar de kostprijs van een zonwering? We zetten alle info op een rij.

Optie 1 – buitenzonwering

De eerste mogelijkheid is dat je een zonwering aan de buitenkant van je veranda laat plaatsen. Er wordt een zonnescherm op het dak gemonteerd dat je naar boven en naar beneden kan schuiven. Een zonwering langs buiten heeft een boel voordelen:

 • Er gaat geen ruimte verloren in je veranda.
 • Het zonlicht wordt optimaal geblokt.
 • Er komt geen warmte terecht in je veranda.

Een buitenzonwering is de meest efficiënte manier om je veranda te beschermen tegen zonlicht en warmte. Deze optie is dan ook de duurste.

Is je veranda gericht naar het zuiden? Dan is het interessant om ook na te denken over zonneschermen op de andere ramen van je veranda. Dat is perfect mogelijk. Zo verkrijg je een totale zonblokkage.

Optie 2 – binnenzonwering

Je kan er ook voor kiezen om je veranda van binnenuit te beschermen tegen de zon. Het enige nadeel hierbij is dat de temperatuur in je veranda toch een klein beetje oploopt, omdat de zon nog op je ramen kan schijnen. Toch telt een zonwering langs binnen ook meerdere praktische voordelen:

 • De zonwering is veel gemakkelijker schoon te maken.
 • Je zonwering is beschermd tegen wind en regen.
 • Een zonwering langs binnen is veel goedkoper dan een zonwering aan de buitenkant.
 • Je hebt veel meer opties (denk maar aan gordijnen, lamellen, vouwgordijnen, en zo meer).
 • De zonwering houdt alle zonlicht tegen.
Afbeeldingsresultaat voor sun porch blinds
Zonwering aan de binnenkant van je veranda biedt meer mogelijkheden. Check deze lamellen aan de zuidkant van de veranda.

Hoeveel kost een zonwering voor je veranda?

De kostprijs van een zonwering voor je veranda is sterk afhankelijk van vijf factoren.

 1. Het gekozen materiaal. Kies je voor je zonwering aan de buitenkant een glasvezeldoek (goedkoper, maar minder duurzaam) of een polyesterdoek (duurder, maar heel stevig materiaal, ook geschikt voor grote overspanningen)? Voor een zonwering aan de binnenkant zijn er goedkopere alternatieven.
 2. De grootte van je zonwering. Logisch: hoe groter je veranda, hoe meer materiaal je nodig hebt, hoe duurder de plaatsing van je zonwering.
 3. Manuele of elektrische bediening. Heb je geen elektriciteit in de buurt? Geen probleem: tegenwoordig kan je de zonwering ook elektrisch bedienen met behulp van een batterij. Zonwering aan de binnenkant is meestal handmatig bediend.
 4. Volautomatisch systeem. Een technologisch snufje: bij felle zon schuift je zonwering automatisch open, bij bewolking sluit het scherm zich vanzelf. Superhandig, maar dat heeft natuurlijk zijn prijs.
 5. Je gekozen vakman. Elke zelfstandige hanteert zijn eigen prijzen. Juist daarom doe je er goed aan om verschillende offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot honderden euro’s.

Ken je geen specialist in zonweringen? Hier vind je de beste vakmannen uit jouw regio. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?

2*. Welk materiaal verkiest u?

3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?

4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.