Carport aluminium: dakbedekking, prijzen en voordelen

Heb je een huis en zoek je een eenvoudige plek om je auto te parkeren? Dan kan het zeker een goed idee zijn om verder te lezen. In dit artikel vertellen we je meer over aluminium carports. We bespreken de kosten, de voordelen en nadelen van aluminium carports, en de beschikbare soorten dakbedekking. Je ontdekt of je een vergunning nodig hebt om zo’n carport te bouwen. Ook geven we je enkele ideeën en designs voor aluminium carports.

Wat kost een aluminium carport?

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs van een aluminium carport. De meeste carports variëren in formaat en type.

De beste manier om de kosten van een aluminium carport te achterhalen, is door de afmetingen en het type te kennen. Hoe groter het formaat, hoe hoger de kosten. Het is ook voordeliger om een standaard carport te installeren dan een carport op maat.

De prijs kan ook afhangen van eventuele extra’s, zoals verlichting of zonnepanelen op het dak, als die mogelijk zijn. Over het algemeen betaal je voor een aluminium carport ergens tussen de 2.000 en 4.000 euro.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vraag prijsvoorstellen voor een carport in aluminium.
arrow Ontvang offertes

Waarom kiezen voor een aluminium carport?

Een aluminium carport heeft zowel voordelen als nadelen. Hoewel er meer voordelen dan nadelen zijn, kunnen sommige punten voor bepaalde mensen zwaarder wegen. Hieronder nemen we beide even voor je door zodat je het voor jezelf kunt zien.

Voordelen

Ten eerste heb je met een carport vrijwel geen onderhoudskosten. Het enige is misschien een kleine schoonmaak om de paar maanden. Daarnaast zijn aluminium carports vervaardigd van duurzaam materiaal van Duitse kwaliteit. Het kan wel 35 jaar meegaan.

Verder heeft een moderne carport een zeer strakke en moderne uitstraling die met elk type woning samengaat en heb je de mogelijkheid om uit verschillende ontwerpen te kiezen. Ten slotte is het ook nog eens licht materiaal dat eenvoudig te bewerken is.

Nadelen

Er zijn gelukkig niet zo veel nadelen. Je moet enkel rekening houden met een redelijk kostbare prijs en een niet al te uitgebreid kleurenpalet.

Aluminium carport onder de blauwe lucht.

Wat is de dakbedekking van een aluminium carport?

Je hebt aluminium carports met verschillende afwerkingen. Hieronder vertellen we je daar meer over.

Plat dak

Je hebt dus bijvoorbeeld carports met een plat dak. Het is mogelijk om deze af te laten werken met dakplaten van metaal of met een kunststof dak dat licht doorlaat.

Deze daken worden altijd met genoeg afschot geïnstalleerd zodat het regenwater gemakkelijk via de dakgoot afgevoerd kan worden. 

Gebogen dak

Ook heb je carports met een gebogen dak. De meeste metalen carports zijn van aluminium. Dit materiaal is roestvrij, licht en ook nog eens erg sterk. Voor de palen kun je een kleur naar keuze nemen.

Een gebogen dak wordt vaak gecombineerd met dubbelwandige polycarbonaat platen. Dit is een type kunststof dat erg sterk is, erg veel licht doorlaat en bovendien niet snel krast.

Je kunt er ook voor kiezen om nog extra dakgoten toe te voegen. Dit is echter een optie. Door de constructie van het dak stroomt het meeste regenwater al weg de kolommen in.

Andere materialen

Je kunt ook andere materialen kiezen voor de dakbedekking van je carport. Denk bijvoorbeeld aan glas of kunststof dakplaten.

Glas weerkaatst bijvoorbeeld warmte waardoor je auto in de zomer lekker een stuk koeler blijft en de kunststof dakplaten zorgen weer voor veel lichtinval.

Aluminium carport naast woning

Is er een vergunning vereist voor het bouwen van een carport?

Je hebt vrijwel zeker geen vergunning nodig voor het bouwen van een aluminium carport. Wel kan het zijn dat er een meldingsplicht is waar je woont. Als je hier niet zeker van bent, kun je dit het beste even navragen bij de gemeente waar je de carport wilt laten installeren.

Mocht je toch een vergunning nodig hebben, dan kan een leverancier je hier mogelijk ook bij helpen.

Advies over aluminium carports?
Vraag dan nu hier je offertes aan!

Ben je op zoek naar ideeën en designs voor aluminium carports?

Hieronder geven we je enkele ideeën.

Moderne carport

Je kunt kiezen voor een moderne carport. Deze is strak, netjes en past bij elk type woning. Hieronder vind je een goed voorbeeld. Het design is minimalistisch en erg modern. De carport biedt ruimte voor een auto en aan de achterkant is zelfs nog een deur voor eventueel wat extra opslagruimte.

Moderne carport is een tuin

Zwarte carport

Je kan kiezen voor een zwarte carport. Deze zal vooral mooi staan bij een huis dat ook zwart is of als je auto of auto’s zwart zijn. Hieronder zie je een voorbeeld van een zwarte carport met een doorzichtbare overkapping. Dit geeft een strakke en elegante uitstraling.

Zwarte carport met doorzichtbare overkapping

Dubbele carport

Een dubbele carport biedt plek voor 2 auto’s. Dit is handig als je twee auto’s hebt of regelmatig gasten ontvangt. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dat er uit zou kunnen zien. Je ziet een dubbele carport waarbij de daken met opzet oneven zijn. Dit geeft een zeer moderne en frisse uitstraling.

dubbele carport met een strak design.

Vrijstaande carport

Een vrijstaande carport staat los van het huis en biedt de ruimte voor een creatief design. Hieronder vind je een foto van een vrijstaande carport. Er zijn hier zonnepanelen toegevoegd en de ruimte er onder is zeer ruim. Dit type carport geeft je extra vrijheid om creatief te zijn.

Vrijstaande carport in een grote tuin

Goedkope aluminium carport kopen: vergelijk offertes en specialisten

Ben je nou geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je er graag nog wat meer over te weten komen? Dan kun je hier je gegevens achterlaten om advies op maat te krijgen van een vakman, zodat je zeker de juiste keuzes maakt.

Ook kun je op deze manier vrijblijvende offertes van verschillende vakmannen ontvangen en vergelijken. We raden dit zeker aan, zodat je alle opties goed kunt vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie kunt vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.