Veranda met keuken: voordelen en prijs

Tegenwoordig is een keuken niet alleen meer om in te koken. De keuken is uitgegroeid tot een plaats waar je niet enkel kan koken maar waar je ook kan eten, werken, ontspannen etc. Droom je daarom van een stijlvolle keuken met veel lichtinval? Dan is een veranda met keuken zeker iets voor jou. Het zorgt voor een extra ruimte waar je op een ideale manier je beste kookkunsten kan boven halen. Ben je benieuwd wat een veranda met keuken te bieden heeft? Hieronder ontdek je alle voordelen en de bijbehorende prijs.

Welke voordelen biedt een veranda met keuken?

Hoe je het nu draait of keert, koken neemt dagelijks toch wel een groot deel van je tijd in beslag. Daarom is het belangrijk om dit te kunnen doen op een aangename manier. Maak koken daarom leuker door te koken in je veranda met zicht op je tuin.

Zowel het bouwen van een nieuwe veranda met keuken als het ombouwen van je bestaande keuken zijn een mogelijkheid. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een veranda met een leefkeuken:

  • Extra ruimte in je huis: door je woning van een veranda met keuken te voorzien zorg je voor extra leefruimte. Je kan door deze extra ruimte je huis ook een nieuwe indeling geven en aparte kamers vermijden. Op die manier kan je alle plaats optimaal benutten.
  • Uitzicht op je tuin: door je keuken in de veranda te plaatsen kan je maximaal genot halen uit je tuin terwijl je aan het koken bent. Het is toch veel leuker om tijdens het koken naar buiten te kunnen kijken in plaats van naar een muur?
  • Maximaal daglicht: door de grote glaspartijen van je veranda zal er extra veel daglicht aanwezig zijn in je keuken. De natuurlijke lichtinval zorgt er ook voor dat je keuken extra ruim aanvoelt.


Door een keuken in je veranda kan je genieten van een ondergaande zon terwijl je je favoriete gerecht klaarmaakt!
Hoe leuk is dat?

  • Meer plaats voor een keukeneiland: een veranda biedt meer mogelijkheden voor het plaatsen van een keuken of kookeiland. In de hedendaagse keuken is het dan ook zeer populair, en dat is niet onlogisch. Het zorgt er namelijk voor dat iedereen gezellig bij jou kan zitten wanneer je aan het koken bent.
veranda-met-keuken.jpg

Wanneer is een veranda met keuken een goede keuze?

Ben jij vaak in de keuken terug te vinden maar ben je ook graag onder de mensen? Dan is een keuken in je veranda een goede keuze! Het zorgt ervoor dat je, ondanks dat je druk aan het koken bent, toch steeds betrokken blijft bij het hele huishouden.

Als je kinderen huiswerk maken of als vrienden langskomen, kun je blijven kokkerellen zonder je af te zonderen. Zo vormt de keuken je veranda om tot een echte woonveranda en wordt dit het centrale ontmoetingspunt van jouw woonkamer.

Een keuken in je veranda is meer dan alleen een kookruimte. Het kan ook dienen voor leuke familieavonden, je kan er aperitieven, spelletjes spelen en zoveel meer!

Vaak wordt er gekozen voor een veranda met een keuken bij de bouw van een nieuwe woning of bij de grote renovatie van een bestaande woning. Het is immers belangrijk dat de keuken in je veranda een geheel vormt met je woning.

Wil je graag meer informatie over een veranda met keuken?
Vraag hier je offerte aan!

Prijs veranda met keuken

De prijs van een veranda met leefkeuken hangt af van een aantal factoren en kan dus ook zeer verschillend zijn. Een veranda met keuken behoort tot een hogere prijsklasse. Het is als het ware een echt verlengstuk van je woning en zal dus bijvoorbeeld extra goed geïsoleerd moeten worden.

Eerst en vooral is het belangrijk wat voor werken je wenst. Gaat het over de installatie van een volledig nieuwe veranda of wil je liever je bestaande veranda laten renoveren? De grootte van de veranda die je wenst zal ook meegenomen worden in de berekening.

Over het algemeen heeft de veranda met een keuken een grotere oppervlakte dan de doorsnee veranda en is daardoor ook duurder.

Een andere bepalende factor is het soort materiaal dat je kiest voor je veranda. De keuze voor PVC is doorgaans het goedkoopst. Aluminium en hout zijn bijvoorbeeld ook een optie maar deze zijn dan iets duurder.

Het type materiaal van ramen en deuren is logischerwijs ook beslissend. Als je voorkeur uitgaat naar driedubbel of hoogrendementsglas, betaal je gemakkelijk het dubbele in vergelijking met gewoon dubbel glas.

In het algemeen kost een kwalitatieve veranda op maat rond de 2.500 euro per vierkante meter.

TIP

De goedkoopste optie is een standaard veranda met vaste afmetingen, een plat dak, vaste ramen en het gebruik van budgetvriendelijke materialen.

Wil je je veranda uitbreiden? Vul het formulier in en neem contact op met verandaspecialisten

Overweeg je de aanbouw van een nieuwe veranda met keuken of ben je benieuwd naar de renovatiemogelijkheden van je bestaande veranda? Dan ben je aan het juiste adres! Contacteer een specialist en vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo ontdek je de beste prijs voor jouw veranda naar wens.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.