Pergola

Pergola’s worden steeds populairder als bijbouw. Kijk eens rondom je en je zult al snel merken dat deze al reeds in vele tuinen aanwezig zijn. Maar wat is nu het verschil tussen een pergola en een veranda? 

Pergola’s creëren een unieke buitenruimte waar vooral in de zomer van genoten wordt. Deze kleine tuinconstructie bestaat uit horizontale latten.  Deze latten vormen het dak en worden ondersteund door hoge palen. Pergola’s zijn meestal beschikbaar in hout, aluminium en PVC. Het dak kan dan weer bestaan uit screens, lamellen of glazen- en kunststof dakplaten.

Waarom kiezen voor een pergola?

Waarom voor een pergola kiezen?

De voornaamste doelstelling van een pergola is om het terras wat schaduw te geven. In de loop der jaren is het echter steeds meer uitgegroeid tot een extra ruimte die niet alleen bescherming biedt tegen zonlicht, maar ook tegen regenbuien en wind. Zo kan je tijdens de lange zomernachten nog steeds genieten van je terras. Het kan bovendien ook nog een efficiënte bescherming zijn tegen de nieuwsgierige blikken van je buren.

Welke stijl kiezen?

Ben je overtuigd door de voordelen die een pergola te bieden heeft. Wens je nog extra info? Bekijk hier alle mogelijkheden en stijlen. Van een grote tuinconstructie in hout, aluminium of PVC tot een standaard pergola die dienst doet als terrasoverkapping.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: dit zijn de twee grootste voordelen van een aluminium pergola. Maar biedt dit soort pergola enkel maar voordelen? En hoeveel betaal ik ervoor?

Verder lezen

Een houten pergola biedt extra gezelligheid en is bovendien niet zo duur. Afhankelijk van de grootte, de afwerking en het materiaal beginnen de prijzen vanaf €600.

Verder lezen

In de zomer elke dag genieten van je tuin is mogelijk met een pergola. En dit kan al met een beperkt budget. Ga je voor een PVC pergola, dan is de maximumprijs slechts €2.000. Een aluminium pergola is dan alweer wat duurder.

Verder lezen

Hoeveel betaal je voor een pergola?

De richtprijs gaat van €500 tot €3.000. Alles hangt namelijk af van de materiaalkeuze, de grootte, het ontwerp,… maar ook of je een vrijstaande of vaste pergola wenst.

1. Wat is de prijs voor een vaste pergola?

Zoals zijn naam het zelf al zegt hangt een vaste pergola vast aan de gevel van de woning. Zolang je je pergola in een standaard maat blijft behouden is de prijs zeer toegankelijk. Voor een oppervlakte van 18m² kan je je zodoende al verwachten aan een basisprijs van €1.000.

Wil je dat je pergola aan bepaalde wensen voldoet, dan zal een offerte op maat noodzakelijk worden. Hiervoor dien je al snel rekening te houden met een minimumprijs van €1.500.

2. Wat is de prijs voor een vrijstaande pergola?

Aan een pergola wordt al eens verweten dat het binnenshuis wat licht wegkaapt. In dat geval bieden vrijstaande pergola’s de perfecte oplossing. Dit soort pergola is net iets duurder. Prijzen schommelen gewoonlijk tussen de €1.000 en €1.500.

3. Prijs per materiaalsoort

Materiaal Gemiddelde prijs
Hout Tussen €500 en €2.500
Aluminium Tussen €1.200 en €2.600
PVC Tussen €800 en €2.000

Wens je een exacte prijs te ontvangen? Ga dan snel naar onze offertepagina en ontvang tot 4 gratis offertes van verandaspecialisten uit de buurt.