Schuifdak pergola: prijs 2024, mogelijkheden en voordelen

Met een schuifdak pergola kun je het hele jaar door op jouw terras doorbrengen met de perfecte hoeveelheid schaduw en zon. Maar wat zijn precies de mogelijkheden voor een pergola met schuifdak? In dit artikel lees je meer over de kostprijs en de voordelen van een pergola met schuifdak. Ben jij op zoek naar extra informatie op maat? Vul dan het offerteformulier in en vind je vakmannen in jouw buurt.

Wat kost een pergola met schuifdak?

De prijs van een pergola met schuifdak hangt af van de afmetingen en het gebruikte materiaal. Het materiaal van het doek kan waterdoorlatend, waterafstotend of waterdicht zijn.

Het is interessant om te investeren in een kwalitatief doek, want dit gaat langer mee. Een doek van hoge kwaliteit zal bijvoorbeeld geen slijtage vertonen wanneer je het vaak open- en dichtschuift.

Om slechtere weersomstandigheden te doorstaan, is het ook belangrijk dat het doek scheurvast, windvast en UVbestendig is.

Wanneer je de kosten bepaalt, moet je niet alleen rekening houden met het gebruikte materiaal en de afmetingen. Ook de kostprijs voor montage en extra opties moet je in het achterhoofd houden om de totaalprijs te berekenen.

Doe-het-zelvers die hun pergola willen bouwen, kunnen een bouwpakket vinden voor startprijzen van 200 tot 300 euro. Als je liever wilt vertrouwen op de kennis, expertise en ervaring van een professionele vakman, starten de prijzen vanaf 500 euro.

Een pergola die de juiste hoeveelheid schaduw creëert.

Mogelijkheden voor een pergola met een schuifdak

Voor een pergola met schuifdak heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een pergola met doek of een pergola die waterdicht is.

1. Pergola met doek

Een harmonicadoek is een doek dat over de pergola hangt. Het doek werkt met een inen uitschuifbaar systeem, waardoor je zelf de hoeveelheid schaduw in de pergola kan kiezen.

Het doek bestaat uit stof en pvc. Dit materiaal wordt gebruikt om scheurtjes en het hechten van mossen en algen te vermijden.

Schuifdak pergola met doek.

2. Pergola die waterdicht is

Voor een pergola met schuifdak heb je verschillende mogelijkheden, waaronder het kiezen voor een pergola met doek of een optie die waterdicht is. Deze doeken bestaan uit pvc, polyester en een sterke coating. Deze waterafstotende doeken zijn goed bestand tegen hevige regenval.

Wat zijn de voordelen van een pergola met een schuifdak?

Een pergola met een schuifdak kent een groot aantal voordelen. Eén van deze voordelen is de flexibiliteit. Je kan zelf kiezen wanneer en hoeveel zon je in de pergola binnenlaat. Zo kan je zelfs bij laagstaande zon genieten van een goede hoeveelheid schaduw.

Een pergola met een schuifdak is daarom handig in alle weersomstandigheden en seizoenen, waardoor het perfect past bij het wispelturige Belgisch weer.

Je kan ook gebruikmaken van sfeerwanden zoals screens, waardoor je in de pergola je eigen microklimaat creëert. Daardoor kan je ook genieten onder je pergola wanneer het buiten kouder wordt.

Tenslotte kan je pergola’s ook personaliseren, zodat ze perfect bij jouw huis passen. Pergola’s zijn in verschillende kleuren, vormen en afmetingen beschikbaar.

Een aluminium terrasoverkapping met lamellen.

Houten of aluminium pergola met schuifdak: zelf maken of laten plaatsen?

Pergola’s in aluminium worden vaak geplaatst bij moderne architectuur. Het aluminium kan worden afgewerkt met gepoederlakt aluminium of geanodiseerd aluminium. Het aluminium is verkrijgbaar in populaire kleuren, zoals een tal van de RAL-kleuren.

Pergola’s gemaakt van hout worden vaak gebruikt bij een klassieke architectuur. Ze bestaan meestal uit een duurzame houtsoort, zoals tropische houtsoorten of hardhout. Je kan het hout afwerken met kleurlak of beits. Je kan er bij hardhout ook voor kiezen om het naturel te houden.

Je kan ervoor kiezen om jouw pergola met schuifdak zelf te installeren, maar dat is niet altijd goedkoper. Het vereist ook enige vakkennis en handigheid.

Je pergola laten plaatsen door een vakman is vaak iets duurder, maar je bent dan wel verzekerd dat het werk kwaliteitsvol zal zijn. Je kan ook makkelijk kosten besparen door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Populaire artikelen

Man installeert zonnepanelen.
Pergola met zonnepanelen
Ben je op zoek naar een pergola met zonnepanelen? In dit artikel lees je wat het je oplevert, wat de kosten zijn en of je een vergunning nodig hebt.
Gezin onder een pergola.
Pergola verlichting
Wil je meer weten over verlichting voor je pergola? We beginnen bij de basis en verkennen samen alle beschikbare opties voor lampen.
Detail van witte zonwering.
Pergola met zonwering
Ontdek alles over pergola’s met zonwering in dit artikel. Met handige tips en advies helpen we je op weg naar de ideale pergola.

Pergola met schuifdak kopen: vergelijk installateurs en offertes

Heb je interesse in een pergola? Een professional kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen in jouw regio. Zo krijg je het beste advies voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.