Moderne pergola: soorten, prijzen en voorbeelden

Ben je op zoek naar een manier om je tuin te transformeren met een eigentijdse touch? Misschien is een moderne pergola precies wat jij nodig hebt. Van strakke ontwerpen tot elegante structuren: pergola’s heb je in verschillende stijlen en maten. Maar hoe kies je nu de juiste stijl voor je woning? Ontdek in dit artikel alles over de moderne pergola.

Hoe herken je een moderne pergola?

Moderne pergola’s bestaan in verschillende vormen en maten: voor elk wat wils dus. Wat de meeste pergola’s met elkaar gemeen hebben, is dat ze een strak en verfrissend uiterlijk hebben.

Of je nu kiest voor een houten of metalen pergola, het zorgt voor een leuke verbinding met je huis. Bovendien vind je vaak strakke lijnen of simpele vormen op een pergola. Zo geeft het je woning een moderne look.

Moderne pergola in een tuin.

Wat zijn mogelijke materialen voor een moderne pergola?

Welk materiaal jij precies moet kiezen, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Je hebt de keuze uit drie verschillende materialen voor je pergola: hout, aluminium of pvc.

Hout

Een houten pergola is ideaal om je tuin een rustieke uitstraling te geven. Je kan de pergola van hout makkelijk overschilderen in een andere kleur als je de huidige kleur beu bent. 

Wanneer je kiest voor een houten pergola, is het belangrijk dat je meubels mooi samengaan met de pergola. Zo kies je best niet voor een moderne uitstraling wanneer je graag klassieke meubels onder je pergola wilt plaatsen.

Aluminium

Ben je eerder een fan van een pergola uit aluminium? Een pergola uit aluminium kan je goed combineren met hout. Aangezien aluminium een sterk materiaal is, kan het makkelijk het houten dak dragen. Het hout zorgt hier dan weer voor een klassieke en natuurlijke uitstraling. 

Wil je toch eerder een moderne uitstraling met aluminium? Dan ga je best voor een pergola die volledig gemaakt is uit aluminium.

PVC

Het laatste materiaal dat je kan gebruiken voor je pergola is pvc. Dit materiaal is uiterst geschikt wanneer je een moderne uitstraling aan je tuin wilt geven

Aan het twijfelen?
Vraag hier je advies aan een specialist.
arrow Ontvang persoonlijk advies

Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er voor een moderne pergola?

Er bestaan enkele afwerkingsmogelijkheden voor pergola’s. Hieronder vind je een handig overzichtje.

Glazen panelen

Door te kiezen voor glazen panelen, zit je beschermd tegen de wind zonder het zicht op je tuin te verliezen. Het is wel belangrijk om de panelen af en toe eens af te spoelen of te kuisen.

Dakafwerking

Daarnaast kan je ook kiezen voor een glazen dak of bijvoorbeeld een pergola met schuifdak. Zo geniet je de hele dag door van lichtinval en zit je beschermd tegen de regen. Onthoud hierbij zeker dat een glazen dak af en toe een wasbeurt nodig heeft.

Verschillende kleuren

Naargelang jouw persoonlijke voorkeuren kan jij de juiste kleur voor je pergola kiezen. Wanneer je kiest voor hout, kan je de kleur makkelijk overschilderen als je de kleur beu zou worden. Ben je toch eerder geïnteresseerd in een pergola uit kunststof? Deze zijn beschikbaar in meerdere RALkleuren.

Moderne pergola prijs

Wanneer je een moderne pergola in je tuin wilt plaatsen, is de prijs zeer belangrijk. Hoeveel jij precies gaat betalen, hangt vooral af van het materiaal dat je kiest voor je pergola. Daarom maken we een overzichtje van de verschillende prijzen per materiaal. 

Soort materiaalGemiddelde prijs
Aluminium pergolaTussen de 1.400 en 5.100 euro
Houten pergolaTussen de 700 en 2.300 euro
Kunststof pergola Tussen de 900 en 2.100 euro

Voor de installatiekosten reken je best tussen de 60 en 100 euro per vierkante meter. 

Op zoek naar exacte prijzen?
Vraag hier je offertes!

Wat zijn voorbeelden van moderne pergola’s? [Ideeën]

Wil je graag wat inspiratie opdoen? Hieronder vind je enkele voorbeelden van moderne pergola’s.

Moderne houten pergola

Deze moderne houten pergola biedt een rustieke maar toch ook moderne uitstraling. De combinatie met het onderstaand houten meubilair is ook heel belangrijk.

Een pergola met strakke lijnen heeft duidelijk een moderne touch. Plaats daarom zeker ook moderne meubilair onder je pergola.

Een moderne houten pergola in een tuin.

Moderne PVC pergola

Pvc gebruiken voor je pergola zorgt voor een zeer moderne look. Het profiel bij onderstaande pergola is volledig uit pvc gemaakt. De lamellen bestaan wel uit aluminium.

Je kan er bovendien ook voor kiezen om de lamellen elektrisch te bedienen. Zo kun je zelfs vanuit je zetel de lamellen bedienen.

Kunststof pergola in een tuin.

Moderne aluminium pergola

Een aluminium pergola biedt de modernste uitstraling voor je tuin en woning. Ideaal voor woningen met een moderne uitstraling, maar het past ook perfect bij woningen die een moderne touch nodig hebben. Maar het past eveneens ook bij woningen die nog net die moderne uitstraling nodig hebben.

Moderne aluminium pergola.

Een moderne pergola aan huis? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten

Ben je geïnteresseerd in een moderne pergola voor je woning? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met verschillende installateurs in jouw regio.

Door de verschillende offertes te vergelijken, scoor jij de beste deal voor je nieuwe project. Werk voor al je projecten steeds samen met een specialist. Hiermee vermijd je onnodige kosten en ontvang je altijd persoonlijk advies. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de pergola?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw pergola?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.