Moderne pergola: soorten en plaatsing [INSPIRATIEGIDS]

Denk jij erover na om een aanbouw aan je huis te plaatsen, waaronder je heerlijk kunt relaxen? Een pergola is dan een goede optie! Pergola’s zijn structuren van balken, waarop je verschillende soorten afdekkingen kunt plaatsen.

Daarnaast zijn ze ook uitermate geschikt om groen tegenaan te laten groeien. Over het algemeen laat een pergola redelijk wat natuurlijk gefilterd licht door en je creƫert daarmee een lekkere plek in de halfschaduw.

Daarnaast geven ze je huis direct de allure van een luxe vakantiehuis mee. Klinkt dit aantrekkelijk? Lees hieronder verder voor meer inspiratie voor het ontwerpen en plaatsen van jouw eigen pergola!

Hoe herken je een moderne pergola?

Waarom kiezen voor een moderne pergola?Pergola’s met een modern uiterlijk zijn er in allerlei soorten en maten. Wat ze vaak gemeen hebben is een strak en verfrissend uiterlijk. Daarnaast zul je er vaak geen of weinig versieringen op gemonteerd zien.

Of het nu een pergola van hout of van metaal is, door te kiezen voor een goede aansluiting met het huis, verbind je de pergola en het huis met elkaar. Simpele vormen en strakke lijnen zorgen ervoor dat de pergola het gehele huis een moderne look meegeeft.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Welk materiaal kiezen voor moderne pergola’s

Een pergola aan huis kan gemaakt zijn van allerlei materialen. Het is belangrijk hiervoor goed te kijken naar de uitstraling van het huis en de tuin, waar de pergola geplaatst wordt. Een modern uiterlijk voor je pergola, zet je makkelijk neer met metalen zoals aluminium. Maar ook van hout kun je zeker een strakke pergola neerzetten.

Daarnaast kun je zelfs kiezen voor een pergola die vrijwel geheel gemaakt is van PVC of polycarbonaat. De aansluitingen tussen de balken en de dragers kan dan volledig naadloos gemaakt worden.

Houten pergola’s

Hout wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van klassieke pergola’s en heeft een natuurlijke en soms zelfs rustieke uitstraling. Dat wil niet zeggen dat verschillende houtsoorten niet ook heel geschikt zijn voor het maken van een pergola met een modern uiterlijk! Een houten pergola is ontzettend makkelijk te plaatsen en kun je in allerlei kleuren en afwerkingen laten spuiten.

Moderne pergola: hout of metaal?

Kies bijvoorbeeld voor een gekke kleur, die afsteekt bij de kleur van je huis. Op die manier creƫer je een verrassend en verfrissend gevoel bij je huis. Daarnaast is een pergola van hout vaak goedkoper dan andere opties.

Metalen pergola’s

Een metalen pergola wordt veelal gemaakt van aluminium. Aluminium geeft gelijk al een industrieel en modern uiterlijk mee aan je huis en tuin. Deze look kun je ook zelf vormgeven door te kiezen voor een strak zwarte pergola, bijvoorbeeld, of voor een echte metaalkleur.

Het voordeel aan aluminium als materiaal om je pergola mee te bouwen, is dat het veel gewicht kan dragen. Je kunt dus kiezen voor vrij dunne balken en dragers, waardoor je zorgt voor een ruimtelijk uiterlijk van je pergola.

Extra ideeƫn voor je pergola

Je kunt ervoor kiezen om je pergola nog interessanter te maken of nog meer toe te spitsen op je eigen wensen. Maak bijvoorbeeld gebruik van glazen panelen, waardoor je regen en wind weert, maar toch veel licht binnenlaat. Of kies ervoor je pergola in een andere kleur te laten spuiten. Daarnaast kun je ervoor kiezen je pergola te laten begroeien met planten of bloemen. Zeker in combinatie met metaal, zorgt dit voor een speels, maar nog steeds strak en modern uiterlijk.

Kan ik een pergola zelf maken?

Moderne pergola zelf makenIn principe kun je jouw ideale pergola zelf maken en lijkt het vrij makkelijk deze te bouwen. Echter, het is goed dat je je beseft dat je een bestendig bouwwerk moet realiseren, waarvan je idealiter wil dat het zeker een aantal jaren meegaat. Dit is nog niet zo makkelijk.

Daarnaast is het belangrijk dat de pergola qua stijl en uiterlijk goed aansluit bij je huis, maar daarnaast ook op de juiste manier bevestigd wordt aan of bij je huis.

Het kan dan ook heel verstandig zijn iemand in te schakelen die verstand heeft van de verschillende materialen waarvan jij jouw moderne pergola kunt maken en die jou kan adviseren over het monteren en bevestigen van de pergola.

Vergeet ook niet dat het vaak gaat om grote en hoge bouwwerken. Het neerzetten van een pergola is dus niet zomaar even een klusje om zelf te doen.

Een moderne pergola aan huis? Schakel een verandaspecialist in!

Wil jij na het lezen van deze inspiratiegids zelf ook een pergola aan je huis? Zie jij helemaal voor je hoe jij in de zomer lekker in de schaduw onder de pergola kan vertoeven of hoe de pergola meer allure meegeeft aan de aanloop naar jouw voordeur?

Schakel dan een verandaspecialist in. Samen met de specialist kun je werken aan een ontwerp dat past bij jouw huis en tuin. Je kunt je laten adviseren over de materialen voor het maken van een pergola en de prijs die hiermee samengaat.

Ook kun je de pergola professioneel laten bouwen en monteren. Zo neem je jezelf een hoop werk uit handen en ben je verzekerd van een prachtige pergola, die nog jaren meegaat!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1. Wat voor type veranda zoek je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploadingā€¦
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.