Vijf redenen om een veranda met plat dak te installeren

Veranda plat dak
Veranda’s met plat dak zijn enorm populair in Vlaanderen. Door hun gestroomlijnd en minimalistisch karakter past het vrijwel bij iedere huistype. Wij geven jou vijf redenen om voor een plat dak te kiezen.

Een veranda met plat dak isoleert beter

Een veranda scoort op isolatievlak erg slechte punten. Doordat het grootste deel uit glas bestaat, is er amper isolatie aanwezig. Toch kan je ook door een simpele keuze veel besparen. Een plat dak heeft minder glasoppervlak, waardoor het betert isoleert. In de lente zal zo’n veranda dus sneller een aangename temperatuur hebben. Meer warmte, beter voor de portemonnee.

Een plat dak vergroot jouw huis

Een veranda met een plat dak kan onder de bovenkant van het huis uitkomen. Hierdoor vormt het de perfecte aansluiting met de rest van het huis. Mits de juiste bouwvergunningen kan je jouw thuis op een simpele manier verbreden en verhogen.

Het plat dak van een veranda is esthetisch mooier

Het is misschien subjectief, maar menig Vlaming kiest voor een plat dak omdat het gewoonweg mooier is. Een veranda sluit aan bij de leefruimte. Die overgang mag amper opvallen. Koepels en hoekvormige daken zorgen voor meer reliëf. Een plat dak valt niet op en sluit zich aan bij de rest van het gebouw.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Het prijskaartje van een veranda met plat dak is minder groot

De prijs voor de aanleg van een veranda dak wordt berekend per vierkante meter. Met een plat dak voor jouw veranda kies je voor de goedkoopste oplossing. Daarnaast is er een keuze tussen verschillende dakmaterialen. Kies je bijvoorbeeld rubber of glas? Op het einde van de rit kan je  honderden euro’s extra besparen.

Verschillende mogelijkheden in stijl

Bij een plat dak voor een veranda kan je variëren in stijl en ruimte. Je kan aanpassingen uitvoeren naargelang smaak en trend.

  • Een gesloten dak: deze vorm is immers erg in trek door zijn moderne stijl. Enig nadeel: er is amper lichtinval door het dak.
  • Gesloten dak met lichtkoepel: een geïntegreerde lichtkoepel kan een tussenweg bieden. Lichtkoepels zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen. Je kan voor verschillende stijlen gaan – van piramidevormig tot een vierkant. Met de huidige domotica kan je de lichtkoepel automatisch sluiten of openen op afstand.
  • Gesloten dak met lichtstraat: een lichtstraat gaat nog een stapje verder. Het kan een vlakke strook over de lengte van de veranda zijn. Maar je kan ook kiezen voor een reeks lichtkoepels naast mekaar. Zo heeft het zonlicht alle kansen om binnen te komen.

Een veranda met plat dak is modern én betaalbaar

Veranda plat dak

Wie een plat dak neemt voor zijn veranda, golft immers mee op de huidige trend. Platte daken worden steeds populairder omdat ze energiebesparend en modern zijn. Daarnaast is het goed voor de portemonnee. Het is echter de meest verstandige keuze voor een moderne veranda.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.