Houten veranda: voordelen, nadelen, tips en prijzen

U wil graag genieten van een prachtige veranda? Hout is dan zeker een goede materiaalkeuze. We sommen hier even alle voordelen, nadelen en tips op zodat u zelf kan beslissen of een houten veranda een verstandige keuze is voor uw woning.

De voordelen van een houten veranda

Een houten veranda heeft redelijk wat voordelen. We sommen even de redenen op waarom u moet kiezen voor een veranda in hout:

 • Beter bestand tegen grote temperatuurschommelingen
 • Hogere isolatiewaarde
 • Gemakkelijk van kleur veranderen
 • Gemakkelijk op maat laten maken
 • Esthetisch en rustgevend van ontwerp van uw veranda. Hout geeft een rustige uitstraling aan uw veranda.
 • Betere akoestische isolatie

De nadelen van een houten veranda

Aan een houten veranda zijn ook twee nadelen gekoppeld.

 • Regelmatig onderhoud nodig: zoals elke houtsoort buitenshuis moet je een houten veranda ook regelmatig behandelen.
 • Hogere kostprijs: Hout is dan wel mooi maar de kostprijs ligt iets hoger. Kiest u als materiaal voor uw veranda hout? Dan krijgt u een veranda op maat. Want met de keuze voor hout komt er altijd maatwerk aan te pas.

Veranda in hout:  tips

Houten veranda tips

 • Kies een exotische houtsoort (Bankiraï, teak,…). Zo’n houtsoorten zijn wat duurder maar wel stijlvast. Deze houtsoorten zijn beter bestand tegen thermische schokken en zullen niet splijten in tegenstelling tot den of eik.
 • Kies voor hoogrendementsglas. Dat glas heeft een hogere isolatiewaarde waardoor uw stookkosten lager zullen liggen.
 • Vraag meer info over gemengde veranda’s. Deze veranda’s zijn langs de binnenkant afgewerkt met hout en langs de buitenkant met aluminium. Hierdoor heb je minder onderhoud aan de buitenkant en toch esthetisch genot van hout aan de binnenzijde. De kostprijs van dit type veranda ligt iets lager waardoor je van een goedkope houten veranda kan genieten.

Wat is de prijs voor een veranda in hout?

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan

 

Hoe je je veranda inricht is afhankelijk van je persoonlijke smaken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 4 handige tips mee.

Verder lezen

Veranda’s hebben een ouderwetse bijklank. De moderne veranda biedt echter een minimalistische en strakke look. Het gaat er vooral om om de juiste keuzes te maken.

Verder lezen

Veranda’s zijn zowel beschikbaar in PVC, hout en aluminium. Aluminium is iets duurder en kan gemiddeld zo’n €17.000 kosten. Het biedt wel een aantal aantrekkelijke voordelen op lange termijn. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje.

Verder lezen

Heb je een voorkeur voor het plaatsen van een veranda, maar twijfel je nog qua stijl? Dan is de landelijke veranda misschien wel iets voor jou. Maar welke materialen heb je nodig? En wat is de kostprijs?

Verder lezen