Hoe tover ik mijn veranda om tot een prachtige tuinkamer?

Denk jij bij de inrichting van een veranda nog aan oude potplanten die overwinteren tussen saaie, plastieken tuinmeubelen? Dan zal dit artikel je aangenaam verrassen! Tegenwoordig is een veranda een extra woonruimte met veel aandacht voor sfeer en interieur. Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een serre? Hoe richt je je veranda in? Met de juiste tips en ideeën kan je je veranda omtoveren tot een prachtige tuinkamer. Nieuwsgierig? Laat je inspireren …

De meerwaarde van een tuinkamer

Een gezellige tuinkamer is een absolute meerwaarde voor je woning. De extra woonruimte is een fantastische plek voor mensen die het hele jaar door buiten willen zijn om te genieten van hun tuin. Is het buiten te koud? Dan geniet je van de warme sfeer in je veranda. Tijdens koude winters beschermt de charmante tuinkamer prima tegen de wind. Heerlijk!

Een veranda tuinkamer is geen serre

Een tuinkamer wordt dikwijls verward met een serre. Er zijn nochtans grote verschillen! Voor een serre heeft je huis een doorbraak van de gevel nodig. Zo wordt de serre een onderdeel van je woning. Met een tuinkamer pak je het een stuk eenvoudiger aan. Het is wel een afgesloten ruimte, maar die staat in bouwkundig opzichtig los van je huis.

En er zijn nog andere verschillen:

  • Een tuinkamer is goedkoper dan een serre.
  • Een tuinkamer plaats je veel sneller dan een serre.
  • Een tuinkamer oogt natuurlijker, omdat de ruimte niet volledig verbonden is met je woning.
  • Een tuinkamer geeft minder overlast tijdens de bouw.

Een serre is een uitbreiding van je woning. Daarom moet die ruimte aan de strenge isolatie-eisen voldoen. Een
tuinkamer daarentegen is niet geïsoleerd.
Daardoor creëer je echt een aparte ruimte. En geen isolatie? Dat betekent minder kosten!

Een veranda om in weg te dromen…

veranda tuinkamer

Heb je beslist om je veranda om te toveren tot een charmante tuinkamer? Een slimme zet! Maak er een huiselijk, warm plekje van waar iedereen zich thuis voelt. We helpen je graag op weg met enkele praktische tips!

1. Kies jouw stijl

Welke sfeer wil je creëren? Ga je je tuinkamer vooral gebruiken voor …

  • romantische avonden met je partner
  • zakelijke afspraken
  • opvang van je kleinkinderen

In functie daarvan kies je een kleur. Zorg ervoor dat je deze kleur laat terugkomen in …

  • vloerkleed
  • gordijnen
  • kussens

Een romantisch plekje dompel je onder in rood, paars of roze. Voor zakelijke afspraken ga je beter voor sobere kleuren die niet te veel afleiden. En kleinkinderen? Die houden van vrolijke, speelse kleurtjes. Gebruik je fantasie…

of vraag advies aan onze ervaren verandaspecialisten

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND ADVIES

Vinyl, laminaat, hout, tegels,… De keuze van vloer voor je veranda hangt vooral af van 4 factoren: kostprijs, onderhoud, duurzaamheid en levensstijl.. Wij lichten ze even voor jou uit.

Verder lezen

Een aanbouw of een veranda: dat is niet hetzelfde. Beide zijn een meerwaarde voor je woning, maar het kostenplaatje verschilt wel naargelang de keuze die je maakt. Ontdek alle voor-en nadelen, kostprijs, ….

Verder lezen

Hoe je je veranda inricht is afhankelijk van je persoonlijke smaken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 4 handige tips mee.

Verder lezen

Vloerverarming is ruimtebesparend. Maar is dit ook voor een veranda voordelig. Is het die meerprijs wel waard? En past vloerverwarming in een veranda wel bij elk type vloer?

Verder lezen