Je veranda inrichten? Deze 4 tips laat je best niet liggen

veranda inrichten

De voordelen van een veranda zijn alom bekend. Niet alleen geniet je elk seizoen van het uitzicht op je tuin, het biedt tevens ook nog een ongelooflijke meerwaarde voor je woning.

Eenmaal gebouwd is het echter soms moeilijk om een veranda in te richten. De inrichting is namelijk afhankelijk van ieders smaak. Wij geven je daarom 4 tips mee om van je veranda een unieke ruimte te maken.

Tip 1: Denk vooraf na over de inrichting van je veranda

Dit is waarschijnlijk één van de grootste valkuilen. Dikwijls denken we er op voorhand namelijk niet over na hoe we onze veranda wensen in te richten. Maar het heeft wel degelijk zijn belang. Wat als je bijvoorbeeld een meubel in je veranda wilt plaatsen maar deze er uiteindelijk de ruimte niet voor heeft.

Schrijf (of teken) daarom je verandainrichting vooraf uit en bespreek dit met jouw verandaspecialist of architect wil je dat hij hiermee rekening houdt in de bouwplannen.

Tip 2: Zorg voor een perfecte harmonie

veranda inrichten

Wil je je veranda in een volledige andere stijl inrichten dan de rest van je woning? Dit is begrijpelijk! Iedereen wilt wel eens iets nieuws uitproberen. Interieurarchitecten zullen dit idee echter afwijzen.

Aangezien de veranda als verlengstuk van de woning fungeert, dien je op zoek te gaan naar tinten die in het verlengde liggen van het bestaand interieur. Breek je hiermee, dan zal dit niet alleen vloeken met de rest van het interieur, maar zal het bijgevolg ook jouw woningwaarde beïnvloeden.

Tip3: Is tapijt of parket de beste keuze als vloerbekleding?

veranda inrichtenTapijt kan als vloerbekleding misschien esthetisch mooi zijn, maar is allesbehalve praktisch. Waarom? Simpelweg omdat de veranda uitgeeft op de tuin. Tapijt is heel moeilijk te onderhouden en zal onvermijdelijk redelijk snel vuil en beschadigd geraken.

Of dacht je misschien aan parket? Ondanks dat het onderhoud ervan iets eenvoudiger is, is parket niet optimaal bestendig tegen vocht. Informeer hiervoor dus altijd eerst bij een vloerspecialist.

De beste keuze blijven vloertegels. Ze zijn namelijk robuust, eenvoudig in onderhoud en bovendien beschikbaar in diverse soorten, kleuren en maten

Tip 4: Kies voor een aangepaste bemeubeling

Een adequate bemeubeling in je veranda is niet altijd eenvoudig te vinden. Vooral eens je weet dat een veranda voor 75% uit glas bestaat. Hoe vind je dan meubels die het zicht en zonlicht niet belemmeren?

Een interieurspecialist kan je hierin helpen en je adviseren om te kiezen voor lagere meubels. Voordat je je meubels aanschaft, neem je ook best eerst de afmetingen van je nieuwe ruimte. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

Wens je je nieuwe veranda in te richten?

Vraag advies aan onze verandaspecialisten

Vinyl, laminaat, hout, tegels,… De keuze van vloer voor je veranda hangt vooral af van 4 factoren: kostprijs, onderhoud, duurzaamheid en levensstijl.. Wij lichten ze even voor jou uit.

Verder lezen

Een aanbouw of een veranda: dat is niet hetzelfde. Beide zijn een meerwaarde voor je woning, maar het kostenplaatje verschilt wel naargelang de keuze die je maakt. Ontdek alle voor-en nadelen, kostprijs, ….

Verder lezen

Veranda’s worden vandaag de dag steeds meer ingericht als tuinkamer. Maar vergis je niet, een tuinkamer betekent niet dat je je veranda ombouwt tot serre. Wij leggen het verschil tussen beide even uit.

Verder lezen

Vloerverarming is ruimtebesparend. Maar is dit ook voor een veranda voordelig. Is het die meerprijs wel waard? En past vloerverwarming in een veranda wel bij elk type vloer?

Verder lezen