Aluminium veranda: ken je deze 5 eigenschappen al?

Aluminium veranda
 
Is de beslissing gevallen? Ben je eindelijk van plan om je woning uit te breiden met een veranda? Dan staan je nog enkele moeilijke beslissingen te wachten. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen hoe je veranda eruit zal zien. Dan hebben we het niet alleen over de vorm, maar ook over het materiaal. De materiaalkeuze is namelijk de grootste sfeermaker. Wie voor hout kiest, kiest voor traditionele warmte. Wie voor PVC kiest, kiest voor efficiëntie.

Tot slot is ook aluminium een vaak gekozen materiaal voor het bouwen van veranda’s. Wedden dat je deze vijf dingen nog niet wist over een aluminium veranda?

1. Een 10/10 voor onderhoud

Een aluminium veranda is superonderhoudsvriendelijk. Je hebt er absoluut geen werk aan! Een beetje zeepsop is meestal wel voldoende. Opgepast! Geen schuursponsjes gebruiken! Hoewel het meeste aluminium wel bestand is tegen invloeden van buitenaf, vermijd je dergelijke harde producten en bijtende stoffen best zoveel mogelijk. Geef je nieuwe veranda de zorg die het verdient, maar overdrijf niet. Binnen de kortste keren staat je aluminium veranda weer te blinken, zo goed als nieuw!


2. Een kanjer in grote glaspartijen

Aluminium is zo sterk dat het ook grote overspanningen aankan. Dat wil zeggen dat de glasoppervlakte zo groot mag zijn als je zelf wil, zonder dat het in kleinere stukken verdeeld hoeft te worden. Denk trouwens niet dat aluminium die sterkte moet compenseren met dikke, lompen stukken fundering. De omranding van je aluminium veranda blijft fijn, elegant en stijlvol.


3. Een alarm tegen inbrekers

Een aluminium veranda kan ook dienst doen als inbraakbeveiliging. Aluminium is namelijk niet geluidsloos te doorboren. Hout en PVC zijn dat wel. Wie kiest voor aluminium, geeft inbrekers een extra hindernis. Ben je toch nog steeds een beetje bang? Je kan de ramen en deuren ook beveiligen met glasbreukdetectoren of een speciale driepuntssluiting. Zo kan je ’s avonds in bed kruipen zonder angst voor indringers.


5 eigenschappen van een aluminium veranda

4. Duurzaam en tijdloos

Aluminium doorstaat de tand des tijds met vlijt. Je investering blijft zijn kwaliteit door de jaren heen bewaren. Je hoeft je met een aluminium veranda met andere woorden geen zorgen te maken over verkleuringen door de zon of roestplekken door regenweer. Met hout en ijzerwerk is dat anders. Hout moet bijvoorbeeld regelmatig een nieuw laagje verf of vernis krijgen. Wie kiest voor een aluminium veranda, heeft geen extra werk.


5. De perfecte isolator

Hoewel aluminium doorgaans niet als sterke isolator gezien wordt, kan het dat tegenwoordig wel zijn. Een tip is om potentiële aannemers te vragen naar de inwendige structuur van de aluminium profielen. Sommige aannemers verwerken daarin namelijk meerdere kamers die van elkaar gescheiden worden. Daardoor ontstaat er een thermische onderbreking en kan aluminium toch de isolatie bieden die een veranda in hout of PVC je zoud beloven.


De prijs van een aluminium veranda?

Allemaal goed en wel, maar hoeveel kost een aluminium veranda nu eigenlijk? Het klopt dat aluminium niet goedkoop is. Dat heeft natuurlijk wel een reden. Die redenen werden je net in dit artikel opgesomd. PVC en hout bieden je veel minder voordelen, maar zijn meestal wel goedkoper. Jij zal dus zelf moeten beslissen naar welke kant de weegschaal overhelt. Gemiddeld gezien kan een aluminium veranda zo’n 17.000 euro kosten. Uiteraard kan die prijs nog variëren, afhankelijk van de afwerking en de oppervlakte. Voor een meer exacte prijsofferte ga je best eens te rade bij een gespecialiseerd vakman. Via onze offertedienst stellen wij je daar eenvoudig en snel mee in contact.

Vinyl, laminaat, hout, tegels,… De keuze van vloer voor je veranda hangt vooral af van 4 factoren: kostprijs, onderhoud, duurzaamheid en levensstijl.. Wij lichten ze even voor jou uit.

Verder lezen

Een aanbouw of een veranda: dat is niet hetzelfde. Beide zijn een meerwaarde voor je woning, maar het kostenplaatje verschilt wel naargelang de keuze die je maakt. Ontdek alle voor-en nadelen, kostprijs, ….

Verder lezen

Veranda’s worden vandaag de dag steeds meer ingericht als tuinkamer. Maar vergis je niet, een tuinkamer betekent niet dat je je veranda ombouwt tot serre. Wij leggen het verschil tussen beide even uit.

Verder lezen

Hoe je je veranda inricht is afhankelijk van je persoonlijke smaken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 4 handige tips mee.

Verder lezen