houten veranda inrichten

Kleur van de raamprofielen, type vloer, soorten meubels,… wie een houten veranda wenst in te richten, dient rekening te houden met een aantal factoren. Dit is bij een houten veranda niet anders.

Wens je een houten veranda in te richten die perfect en harmonieus aansluit bij de rest van je woning, dan zullen een aantal factoren extra aandacht van je vragen.

  • De vloerbekleding: parket is felbegeerd. We raden je echter aan om steeds voor vloertegels te kiezen. Deze zullen minder snel slijten en zijn eveneens eenvoudiger te onderhouden. Draagt parket toch je voorkeur, dan kan de keuze voor keramische tegels (die er gelijkaardig uitzien) een mogelijke optie zijn.
  • Het soort bemeubeling: in een houten veranda past … houten bemeubeling. De keuze voor PVC laat je dus best links liggen. Gecaptionneerde zitmeubelen worden veel gevraagd, samen met stof en leder. De prijs die je voor je meubels zal betalen hangt dan weer af van het type hout. Kies je voor steigerhout, dan kan je je snel aan een hoger kostenplaatje verwachten.
  • Kleur en decoratie: kaarsen, een stenen schaal, … Dit zijn allemaal kleine accessoires die je veranda compleet maken. De keuze aan accessoires kan bovendien ook afhangen van het seizoen. Richt je houten veranda in met groene decoratiestukken in de lente en gebruik bruin of bordeaux voor de herfst en de winter.

Hoe je je veranda inricht is afhankelijk van je persoonlijke smaken. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wij geven je alvast 4 handige tips mee.

Verder lezen