Is je veranda in de zomer te warm?

veranda in de zomer
Een veranda is de ideale plek om te genieten van de zon. Maar wanneer de buitentemperaturen in de zomer stijgen, kan het er een ware sauna worden. Met de volgende tips geniet je het hele jaar door van je veranda.

Tip 1: Zonnewering

Een zonnewering houdt de zonnewarmte tegen en filter tegelijkertijd het felle zonlicht. Een zonnewering wordt aan de buitenkant van de veranda geplaatst in een zelfdragende kast waar de zonnewering kan in- en uitrollen. Dit gebeurt meestal automatisch, maar er zijn ook manuele systemen. Er wordt steeds ruimte gelaten tussen de zonnewering en het glas zodat ertussen lucht kan stromen om het glas af te koelen.

Tip 2: Ventilatie

Een veranda afkoelen kan ook door middel van goede verluchting. Zo kan je kiezen voor verluchtingsroosters bij de ramen en de deuren of voor een dakraampje. Ventilatie is bovendien belangrijk voor een goede luchtkwaliteit en om schimmel te voorkomen.

Tip 3: Hoogrendementsglas

Veranda’s bestaan voor het grootste deel uit glas en glas is geen goede isolator. Daarom is hoogrendementsglas de beste optie voor een veranda. Dit glas heeft een erg hoge isolatiewaarde. In de winter kan het warmteverlies tot 80% beperkt worden en in de zomer blijft de temperatuur in de veranda fris.

Wil je doorheen het hele jaar van je veranda genieten, dan is het noodzakelijk dat je de nodige isolatie in aanbrengt. Hier bestaande verschillende mogelijkheden voor: via de ramen, het dak, de buitenmuren,…

Verder lezen

Wil je een veranda ook in de winter kunnen gebruiken, dan dienen een aantal criteria in overweging genomen te worden: welke dakbedekking plaatsen? Wel of geen vloerisolatie? Welk materiaal voor je raamprofielen?

Verder lezen

Zo verwarmt u uw veranda deze winter   Niets is leuker dan op een winterdag vanuit uw veranda naar uw besneeuwde tuin te kijken. In dat geval kunt u een goede verwarmingsinstallatie in uw veranda wel gebruiken. Wij lijsten de mogelijkheden voor u op. Centrale verwarming Vloerverwarming Kachel Elektrische radiator 1. Centrale verwarming De eenvoudigste…

Verder lezen

In de zomer kan een veranda als een serre aanvoelen. Zelfs op mooie nazomerdagen kan de temperatuur er al snel oplopen. Ventilatie plaatsen in de veranda is daarom een goed idee. Maar ook zonnewering is nodig om uw veranda aangenaam koel te houden.

Verder lezen