Is uw veranda in de zomer te warm?

veranda in de zomer
Een veranda is de ideale plek om te genieten van de zon. Maar wanneer de buitentemperaturen in de zomer stijgen, kan het er een ware sauna worden. Met de volgende tips geniet u het hele jaar door van uw veranda.

Tip 1: Zonnewering

Een zonnewering houdt de zonnewarmte tegen en filter tegelijkertijd het felle zonlicht. Een zonnewering wordt aan de buitenkant van de veranda geplaatst in een zelfdragende kast waar de zonnewering kan in- en uitrollen. Dit gebeurt meestal automatisch, maar er zijn ook manuele systemen. Er wordt steeds ruimte gelaten tussen de zonnewering en het glas zodat ertussen lucht kan stromen om het glas af te koelen.

Tip 2: Ventilatie

Een veranda afkoelen kan ook door middel van goede verluchting. Zo kunt u kiezen voor verluchtingsroosters bij de ramen en de deuren of voor een dakraampje. Ventilatie is bovendien belangrijk voor een goede luchtkwaliteit en om schimmel te voorkomen.

Tip 3: Hoogrendementsglas

Veranda’s bestaan voor het grootste deel uit glas en glas is geen goede isolator. Daarom is hoogrendementsglas de beste optie voor een veranda. Dit glas heeft een erg hoge isolatiewaarde. In de winter kan het warmteverlies tot 80% beperkt worden en in de zomer blijft de temperatuur in uw veranda fris.

Ontdek zelf de voordelen van een veranda in de zomer

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan