Terrasoverkapping plaatsen? Terrasoverkapping prijzen en offertes

Terrasoverkapping plaatsen
Een terrasoverkapping plaatsen kan al vanaf €500. De meerwaarde voor uw tuin is groot. Een terrasoverkapping biedt schaduw en beschutting bij hevig regenweer. Denk bij de keuze voor uw terrasoverkapping goed na over de plaats, het materiaal en de uitvoering. We geven hier een overzicht van de mogelijkheden, prijzen en opties van een terrasoverkapping. 

Materiaal terrasoverkapping

Een grote invloed op de prijs van een terrasoverkapping is het materiaal dat u kiest. Dit is het algemeen overzicht van richtprijzen voor een terrasoverkapping volgens materiaal:

Soort Terrasoverkapping Prijs
Aluminium Terrasoverkapping €1.200 tot €2.600
Houten Terrasoverkapping €500 tot €2.500
PVC Terrasoverkapping €800 tot €2.000

Terrasoverkapping aluminium

Een aluminium terrasoverkapping is een elegante en stevige oplossing. Zo vraagt een aluminium structuur haast geen onderhoud en heeft een moderne uitstraling. De richtprijs voor een terrasoverkapping in aluminium ligt dus tussen de €1.200 en €2.600. Neemt u een aluminium overkapping met glazen dak? Of een combinatie met hout? Dan kan de prijs hoger liggen. Vraag en vergelijk offertes van veranda-bouwers, zij hebben vaak aangepaste aanbiedingen voor een terrasoverkapping.
Een aluminium terrasoverkapping kiezen? Vergelijk dan volledig vrijblijvend offertes van experten in terrasoverkapping. Via ons formulier kunt u gratis offertes aanvragen bij de beste experten.

Terrasoverkapping hout plaatsen

Eerder klassiek is een terrasoverkapping in hout. Zo’n terrasoverkapping kan je al laten plaatsen vanaf €500 tot €2.500. Belangrijk hierbij is om voor goede materialen te kiezen.
Het grote voordeel van een houten terrasoverkapping is dat u de kleur snel kan aanpassen. De prijs van een houten terrasoverkapping hangt af van de houtsoort (beuk, eik, douglas,…). Vraag en vergelijk offertes van experts uit uw buurt.

PVC terrasoverkapping plaatsen

Een PVC terrasoverkapping heeft het grote voordeel dat er relatief weinig onderhoud aan is. Een overkapping met pvc-profielen is wel altijd iets dikker van vorm dan een houten terrasoverkapping of een aluminium terrasoverkapping. PVC is vaak goedkoper (reken tussen de €800 en de €2.000). Vraag en vergelijk altijd vrijblijvend offertes voor u een terrasoverkapping kiest.

Opties terrasoverkapping

Terrasoverkapping met verwarming

Een terrasoverkapping kan ook een voordeel opleveren in het tussenseizoen. In België is het ’s avonds vaak net te koud om rustig buiten te blijven zitten. U kunt uw terrasoverkapping uitbreiden met infraroodverwarming. Op die manier hebt u terrasverwarming aan uw terrasoverkapping.

Terrasoverkapping: terrasverwarming

Zonnescherm terrasoverkapping

Een Zonnescherm terrasoverkpaping is een terrasoverkapping met ingebouwde screens. Deze screens kunnen uitgerold worden. Vaak is er glas aanwezig in het dak en kunt u het zonnescherm over het glazen dak van de terrasoverkapping laten rollen. Dit systeem betstaat ook zonder glazen dak. Dan biedt het zonnescherm vooral een zonwering. Bij hevige zonneschijn laat u het zonnescherm naar beneden en zit u rustig in de schaduw. Bij koudere temperaturen, of wanneer u wilt genieten van de zon rolt u het zonnescherm naar boven.

Terrasoverkapping: zonnescherm

Terrasoverkapping met LED-verlichting

Wie ’s avonds echt wil genieten kan de terrasoverkapping ook laten uitrusten met LED-strips. Dit geeft een heel moderne look aan uw terrasoverkapping en zorgt ervoor dat u rustig buiten kunt genieten van uw terras.

Terrasoverkapping: ledverlichting

Wilt u een Terrasoverkapping plaatsen?

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan

In plaats van een aircosysteem te plaatsen kan je tijdens hittegolven ook schaduw opzoeken met een zonneluifel of terrasoverkapping. Maar wat is de beste keuze?

Verder lezen

Bescherming tegen de regen of volop genieten van de warme zonnestralen? Een uitschuifbare terrasoverkapping biedt de ideale oplossing.

Verder lezen

De keuze voor een terrasoverkapping draagt vandaag de dat steeds meer de voorkeur dan een veranda… op voorwaarde uiteraard dat je deze sfeervol inricht. Denk daarbij dus aan:

  • sfeervolle verlichting
  • een aantrekkelijke vloer
  • het nodige comfort
Verder lezen

Wil je dat jouw terrasoverkapping uniek wordt? Dan is het belangrijk dat je deze niet alleen naar je persoonlijke smaak inricht, maar dat je vooraf ook goed nadenkt over het design.

  • Welk stijl? Landelijk, modern,….
  • Welk materiaal? Hout, aluminium, pvc,…
  • Welke dakbedekking? Doek of glas?
Verder lezen