Terrasoverkapping met doek: voordelen en prijzen

Terrasoverkapping doekBij een terrasoverkapping denk je meestal aan een glazen dak of wand. Maar dat kan anders! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een stijlvol doek als terrasoverkapping.

Waarom zou je kiezen voor een dakbedekking met doek in plaats van glas? Wat zijn de mogelijkheden voor jouw terras? En vooral… welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping met doek? Dit artikel beantwoordt al jouw vragen.

5 voordelen van terrasoverkapping met doek

Een mooi terras verdient een knappe én functionele terrasoverkapping. Een dakbedekking met doek is ontzettend populair. Het materiaal heeft dan ook enkele leuke voordelen:

  1. Waterdicht:  De terrasdoeken zijn gemaakt van polyester, een sterk materiaal. Bovendien worden ze ook voorzien van een pvc-coating. Dat maakt de overkapping perfect waterdicht. Zo is je terras bestand tegen elke regenbui.
  2. Kleuren:  De meeste terrasoverkappingen bieden niet veel mogelijkheden qua kleur, omdat je het materiaal niet kan verven. Met een doek heb je veel meer mogelijkheden. Zo bezorg je je terras en je tuin een prachtige accentkleur.
  3. Bescherming: Een terrasoverkapping met doek biedt niet alleen bescherming tegen wind, vallende bladeren en regen. Je kan er ook zorgeloos genieten van de zon met een zonwerend doek als terrasoverkapping.
  4. Oprolbaar: Wil je je terras alleen overkappen als het regent? Of als de zon schijnt? Dat kan perfect met een oprolsysteem, dat het doek automatisch over je terras schuift. Is het doek niet in gebruik? Dan rolt het netjes op in een bak, bovenop je terras. Klein minpuntje: aan dit handige systeem hangt natuurlijk een prijskaartje vast.
  5. Goedkoop: Van alle soorten terrasoverkappingen kost een waterdicht doek het minst. Aan die lage kostprijs is ook wel een nadeel verbonden: een doek vergt meer onderhoud en is minder sterk dan de andere dakmaterialen.

Ontdek zelf de voordelen van een terrasoverkapping met doek!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Terrasoverkapping doek

Hoeveel kost een terrasoverkapping met doek?

Ben je van plan om je terras te overkappen met doek? Dat is een slimme zet! Je zal volop kunnen genieten van je tuin, dankzij de handige bescherming tegen wind, zon, vallende bladeren en regen. Je bent vast benieuwd naar het kostenplaatje van deze handige investering. Stel jezelf eerst enkele vragen…

Wil je een standaardmodel?

Ben je een handige klusser? Dan kan je al flink wat kosten besparen. Een standaardmodel wordt in grote producties gemaakt en is veel goedkoper dan maatwerk. Wie thuis zelf aan de slag gaat met een bouwpakket, bespaart honderden euro’s. Ben je tevreden met een exemplaar uit de winkel? Prima. Je kan natuurlijk ook een offerte vragen aan een installateur.

Wat zijn de kosten voor de plaatsing?

Komt er iemand jouw terrasoverkapping met doek plaatsen? Dan is het logisch dat die vakman zijn prijs vraagt. Als je een offerte ontvangt, zit de meerprijs van de plaatsing normaal gezien al in de totaalprijs verrekend. Gemiddeld kost de plaatsing van een terrasoverkapping met doek €50 extra per vierkante meter die wordt gebouwd. Wil je de exacte prijs weten? Raadpleeg gerust enkele erkende vakmannen.

Wat is de grootte van mijn terras?

Hoe groter je terras, hoe duurder je terrasoverkapping met doek. Logisch, want meer grondstoffen kosten de leverancier meer geld. Bij een groter terras komt dikwijls ook meer denkwerk kijken om een veilige constructie te ontwerpen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw terras? Neem contact op met een ervaren vakman uit jouw buurt. Hij geeft je advies op maat.

Welke extra opties kies je?

Een terrasoverkapping met doek biedt veel mogelijkheden. Je hebt de mogelijkheid om er een volwaardige veranda van de maken… met een schuifwand of wandpanelen… of je kan kiezen voor terrasverwarmers… of wat dacht je van mooie verlichting, een oprolbaar zonnescherm? Je merkt het: de opties zijn eindeloos, maar die doen het totale kostenplaatje toenemen. Dromen zijn er om waar te maken,